قطر اعلام کرد در قالب کمکهای بشردوستانه مبلغ صد میلیون دلار به اوکراین اهدا میکند.
دنیس شمیهال، نخست وزیر اوکراین روز جمعه ۶ مردادماه پس از دیدار با همتای قطریاش در کییف، پایتخت، هدف از این کمک مالی را حمایت از ساختار بهداشتی، امور آموزشی و اقدامات مینروبی در اوکراین ذکر کرد.
به گزارش رویترز، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در سفر به اوکراین از جمله درباره امنیت جهانی غذا و چگونگی تداوم صادرات غله اوکراین با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری آن کشور، گفتگو کرده است.
در پی کنارهگیری اخیر روسیه از توافق بینالمللی برای تضمین امنیت صادرات غله اوکراین از دریای سیاه، سازمان ملل نسبت به تشدید ناامنی غذایی در جهان هشدار داد.
روسیه اعلام کرده است که قرارداد دریای سیاه را درصورتی تمدید خواهد کرد که سازمان ملل نیز تعهد در قبال تسهیل کشتیرانی روسیه را تجدید کند.
تلاش رهبران آفریقایی برای ازسرگیری صادرات غله اوکراین
همزمان شماری از رهبران کشورهای آفریقایی از ولادیمیر پوتین خواستند با پذیرش طرح صلح پیشنهادی آنها و پایان جنگ علیه اوکراین، با ازسرگیری صادرات بینالمللی غله اوکراین اعلام موافقت کند.
مقامهای ارشد کشورهای آفریقایی در دومین روز از گردهمایی خود در شهر سنپترزبورگ روسیه با ابراز نگرانی درباره عواقب جنگ نسبت به افزایش نرخ مواد غذایی هشدار دادهاند.
سران کشورهای آفریقایی از جمله مصر، سنگال و کنگو در همراهی با رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا تمدید توافق بینالمللی برای صادرات غله اوکراین را «ضروری» توصیف کردهاند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، افزایش نرخ بینالمللی مواد غذایی را ناشی از خطای سیاستگذاران غربی ذکر کرده و دخیل بودن جنگ اوکراین دراینباره را رد کرده است.
ولادیمیر پوتین در عوض به رهبران آفریقایی اعلام کرده که دهها هزار تن غله رایگان به آنها اهدا خواهد کرد.
روسیه پس از کناره گیری از توافق بینالمللی صادرات غله اوکراین در ۲۶ تیرماه، بنادر و انبارهای غله اوکراین را هدف حملات بمب قرار داده است.
اوکراین و غرب، روسیه را متهم میکنند که از غذا به عنوان سلاح در میدان جنگ بهره میبرد و این امر را موجب افزایش نرخ جهانی غله در جهان میدانند.