اوکراین روز شنبه ۱۸ آذر، طرح روسیه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در مناطق اشغالی آن کشور را به شدت محکوم کرد و «باطل و بی اعتبار» خواند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اوکراین همچنین متعهد شد ناظرانی را که برای نظارت بر این انتخابات به مناطق اشغال شده اش اعزام شوند، تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
مجلس اعلای روسیه زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور را برای اواخر اسفند ماه تعیین کرده است و والنتینا ماتوینکو، رئیس این مجلس، گفت که ساکنان چهار منطقه اوکراین برای اولین بار میتوانند در رایگیری در این مناطق شرکت کنند.
مسکو مدعی است که مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون در شرق و جنوب اوکراین را در جریان همهپرسی سال گذشته که کییف و غرب آن را ساختگی خواندهاند، ضمیمه روسیه کرده است. این در شرایطی است که روسیه هیچ یک از آنها را به طور کامل کنترل نمیکند.
روسیه در سال ۲۰۱۴ نیز شبه جزیره کریمه را اشغال کرد.
وزارت خارجه اوکراین در بیانیهای اعلام کرد: «ما از جامعه بینالمللی میخواهیم که قاطعانه قصد روسیه برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در سرزمینهای اشغالی اوکراین را محکوم کند و تحریمهایی را علیه کسانی که در سازماندهی و برگزاری آنها نقش دارند، اعمال کند.»
این وزارت خانه همچنین به کشورها برای اعزام ناظران به این «به اصطلاح انتخابات» هشدار داد و گفت که متخلفان «مسئولیت کیفری خواهند داشت».
در این بیانیه آمده است: «هر انتخاباتی در روسیه ربطی به دموکراسی ندارد. آنها فقط ابزاری برای حفظ رژیم روسیه در قدرت هستند.»
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز جمعه ۱۷ آذر، گفت که دوباره برای ریاستجمهوری نامزد خواهد شد.
به نوشته رویترز، همزمان روسیه شهر اودسا، بندر اوکراین در کرانه دریای سیاه، را به مدت دو ساعت هدف حملات پهپادی قرار داد که به گفته فرماندار اودسا، منجر به کشته شدن یک نفر و آسیب به زیرساختهای این شهر شد.
ارتش اوکراین اعلام کرد که توانسته است در این حملات در مجموع ۱۸ پهپاد را علاوه بر منطقه اودسا، در منطقه خملنیتسکی در بخش غربی این کشور ردیابی و ۱۵ پهپاد را سرنگون کند.
در همین حال، وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، کمک امنیتی جدیدی را برای اوکراین اعلام کرد که پنجاه و دومین تخصیص تجهیزات دولت بایدن برای اوکراین از شهریور ۱۴۰۱ تاکنون است. این کمک شامل قابلیتهای دفاع هوایی، مهمات توپخانه، سلاح های ضد تانک و سایر تجهیزات است.
به گفته پنتاگون و وزارت امور خارجه آمریکا، بسته کمک نظامی ۱۷۵ میلیون دلاری شامل موشکهای سامانه توپخانه با تحرک بالا «هایمارس»، سامانه پدافند هوایی پاتریوت، و موشکهای ضد تشعشع با سرعت بالا است.
جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا، در بیانیهای تاکید کرد که کمکهای امنیتی به اوکراین یک سرمایهگذاری هوشمندانه در امنیت ملی ایالات متحده است و «به جلوگیری از یک جنگ بزرگ تر در منطقه و جلوگیری از تهاجم احتمالی در مناطق دیگر کمک میکند.»