نجیب رزاق نخست وزیر مالزی درمورد سانحه سقوط هواپیمای MH 17 خطوط هواپیمایی مالزی گفت «در صورتی که مشخص شود هواپیما مورد اصابت قرار گرفته، مرتکبان باید بدون تردید و به سرعت محاکمه شوند».
جو بایدن، معاون رئیس جمهوری آمریکا:
«واضح است که (هواپیما) هدف قرار گرفته و به آن شلیک شده. این حادثه از سر تصادف نبوده، [هواپیما] در آسمان منفجر شده است».
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه:
«اگر در منطقه صلح و آرامش برقرار بود و درگیری نظامی در جنوب شرقی اوکراین از نو آغاز نشده بود، این فاجعه اتفاق نمی افتاد. شک نیست دولتی که این حادثه تلخ در حریم هوایی آن اتفاق افتاده، باید مسئولیت این رویداد سهمگین را بپذیرد. ما همه تلاش خود را برای به دست دادن تصویر روشنی از آنچه به وقوع پیوسته، انجام خواهیم داد. این اتفاق غیر قابل قبول است»
پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین:
«این واقعه دردناک بار دیگر نشان داد که تروریسم یک معضل جهانی است و محدود به مکان خاصی نیست. و حمله خارجی به اوکراین تنها مسئله ما نیست بلکه امنیت اروپا و سراسر دنیا را به خطر خواهد انداخت.»
آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان فدرال:
«لازم است هر چه سریع تر یک تحقیق مستقل بین المللی را آغاز کنیم. این کار نیاز به برقراری آتش بس دارد.مرتکبان باید هر چه سریعتر به پیشگاه عدالت فرا خوانده شوند. نشانه های بسیاری مبنی بر هدف گرفتن هواپیما وجود دارد و ما باید این وضع را بسیار جدی بگیریم. من، خطاب به رییس جمهوری روسیه و دولت آن کشور به صراحت می گویم که مسئولیت خود را در یافتن راه حل سیاسی برای این مسئله جدی بگیرند».
دکتر جوپ لانگ، پژوهشگر برجسته و بین المللی ایدز در سانحه سقوط هواپیمای MH 17 خطوط هواپیمایی مالزی کشته شده است. مقصد سفر این پژوهشگر و تنی چند از متخصصان و فعالان ایدز که در این پرواز حضور داشتند، کنگره بین المللی ایدز در استرالیا بود.
فن آوری پیشرفته مورد استفاده در هواپیماهای جاسوسی آمریکا، نقش اصلی را در روشن کردن احتمال سقوط هواپیمای MH 17 خطوط هواپیمایی مالزی، بر اثر شلیک موشک زمین به هوا، در اوکراین، ایفا کرده است.
لتونی، از جمهوری های جدا شده از اتحاد شوروی سابق، «مسئولیت کامل» تأمین موشک برای شورشیان شرق اوکراین را متوجه مسکو دانسته و حمله به هواپیمای مسافربری را «یک عمل وحشیانه تروریستی» خوانده است.
سازمان امنیت و همکاری اروپا روز جمعه اعلام کرد ۳۰ ناظر و کارشناس اعزامی آن سازمان به منطقه سقوط هواپیما وارد شده اند. هر چند جدایی طلبان شرق اوکراین گفته بودند شرایط را برای دسترسی امن کارشناسان بین المللی فراهم می کنند، یک مقام اروپایی گفت شبه نظامیان شرق اوکراین مانع از دسترسی کامل بازرسان بینالمللی به محل سقوط هواپیمای مالزیایی شدهاند.
در حالی که سرنگونی جت مسافربری مالزی در شرق اوکراین، چشم انداز تحریم ها علیه روسیه را روشن تر کرده است، باراک اوباما از روسیه خواست تا از حمایت از جدایی طلبان شرق اوکراین دست بردارد. رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به این که با تعیین هویت شمار بیشتری از قربانیان روشن شده که دست کم یک آمریکایی در میان کشته شدگان این سانحه هوایی بوده، گفت ممکن است این واقعه رابطه روسیه با غرب را تیره تر کند. آقای اوباما به طور مستقیم مسکو را مسئول فاجعه روز پنجشنبه قلمداد نکرد ولی هشدار داد که واشنگتن ممکن است حلقه تحریم ها علیه روسیه را تنگ تر کند.