بیبیسی روز شنبه، هشتم فروردین، گزارش داد که سربازان بریتانیایی ممکن است وظیفه ارسال کمکها به غزه را از اسکله دریایی که ارتش آمریکا در حال ساخت آن است، بر عهده بگیرند.
مقامات دولت بریتانیا از اظهار نظر در مورد این گزارش به آسوشیتدپرس خودداری کردند.
بنا به این گزارش، دولت بریتانیا در حال بررسی استقرار نیروهایش برای راندن کامیونهایی است که کمکها را از اسکله در امتداد یک گذرگاه شناور به سمت ساحل حمل کنند.
بیبیسی به نقل از منابع دولتی ناشناس گزارش داد که هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده و این پیشنهاد هنوز به دست ریشی سوناک، نخست وزیر، بریتانیا نرسیده است.
این گزارش پس از آن منتشر شد که یک مقام ارشد نظامی ایالات متحده در روز پنجشنبه گفت که هیچ «نیروی نظامی آمریکایی» در این اسکله حضور نخواهد داشت و کشور دیگری پرسنل لازم را برای راندن کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه به ساحل فراهم میکند.
این مقام که خواست نامش اعلام نشود از ارائه جزئیات که کدام کشور این وظیفه را به عهده خواهد گرفت، خودداری کرد.
بریتانیا در حال حاضر پشتیبانی تدارکاتی برای ساخت اسکله در اختیار ایالات متحده قرار داده است، از جمله یک کشتی نیروی دریایی سلطنتی که صدها سرباز و ملوان آمریکایی برای ساخت این اسکله در آن مستقر خواهند میشوند.
وزارت دفاع بریتانیا روز جمعه اعلام کرد، علاوه بر این پشتیبانی تدارکاتی، نیروهای نظامی بریتانیا برای چند هفته در فرماندهی مرکزی ایالات متحده در فلوریدا و همچنین قبرس که کمکها قبل از ارسال به غزه در آنجا کنترل میشوند، مستقر شدهاند.
به گزارش آسوشیتدپرس، اداره هیدروگرافی بریتانیا که دادههای مربوط به ژرفای آب را اندازهگیری میکند نیز تحلیلی از ساحل غزه با ایالات متحده برای کمک به ساخت اسکله به اشتراک گذاشته است.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، در بیانیهای گفت: «ایجاد مسیرهای بیشتری برای رساندن کمکهای بشردوستانه حیاتی به مردم غزه بسیار ضروری است و بریتانیا همچنان در هماهنگی با ایالات متحده و متحدان و شرکای بینالمللی خود نقشی پیشرو در این زمینه دارد.»
جنگ اسرائیل و حماس با حمله این گروه شبهنظامی وابسته به حکومت ایران به جنوب اسرائیل در ۱۵ مهر آغاز شد که در آن ستیزهجویان حدود ۱۲۰۰ نفر را که اکثراً غیرنظامی بودند کشتند و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند. اسرائیل میگوید که حماس هنوز حدود ۱۰۰ گروگان را در اسارت دارد و اجساد بیش از ۳۰ گروگان نیز در دست حماس است.
شماری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده، اسرائیل، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا و ژاپن حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.