لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۴

پیش‌بینی دولت سوناک از تعداد پناهجویان ورودی به بریتانیا در سال ۲۰۲۳ میلادی


آرشیو
آرشیو

اسناد منتشر شده در دادگاه عالی بریتانیا حاکی است که دولت ریشی سوناک پیش‌بینی می‌کند در سال جاری میلادی این کشور باید برای ۱۴۰ هزار پناهجو سرپناه فراهم کند.

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، پایان دادن به ورود قایق‌های مهاجران را یکی از اولویت‌های پنج‌گانه خود دانسته است.

در سال ۲۰۲۲ میلادی، ورود مهاجران با قایق‌های کوچک به سواحل جنوبی بریتانیا به رکورد جدیدی رسید به طوری که بیش از ۴۵‌ هزار تن از این طریق خود را به بریتانیا رساندند که رشدی ۵۰۰ درصدی را در دو سال گذشته نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۵ هزار تن با عبور از کانال مانش که بین فرانسه و بریتانیا است، وارد جنوب بریتانیا شدند.

بر اساس این گزارش، در اسناد دادگاه و در بخشی از پرونده‌ای که علیه دولت بریتانیا مطرح شده، آمده است که برآوردهای دولتی تا ماه مارس سال جاری نشان می‌دهد که باید برای ۱۰۹ هزار پناهجو، سرپناه فراهم شود و ۴۸ هزار تن در هتل‌ها سکنی داده شوند که هزینه روزانه چنین کاری حدود ۷.۷ میلیون دلار خواهد بود.

دولت در اسناد ارائه شده به دادگاه پیش‌بینی کرده است که در سال جاری میلادی ۵۶ هزار تن دیگر با استفاده از قایق‌های کوچک وارد بریتانیا شوند.

بر این اساس، تعداد مهاجرانی که به کمک نیاز خواهند داشت، «به طرز قابل توجهی» افزایش خواهد یافت و به «۱۲۰هزار تا ۱۴۰هزار تن» خواهد رسید.

نارضایتی از ادامه مهاجرت به بریتانیا موضوع مهمی در فضای سیاسی این کشور به شمار می‌رود.

دولت محافظه‌کار آقای سوناک اسفند گذشته قانون جدیدی را اعلام کرد که طبق آن، هر شخص که با قایق خود را به بریتانیا برساند، از درخواست پناهندگی منع می‌شود و دولت آنها را به کشورشان یا کشور ثالث امنی اخراج می‌کند.

بریتانیا در سال گذشته میلادی با روآندا در افریقا قراردادی امضا کرد تا ده‌ها هزار مهاجر را به آن کشور بفرستد. اما تاکنون کسی از بریتانیا به روآندا اعزام نشده است، چرا که فعلا دادگاه‌ها مشغول بررسی ابعاد قانونی این سیاست هستند.

در این حال، دولت بریتانیا در حال بررسی استفاده از پایگاه‌های نظامی یا کشتی‌های بزرگ برای اسکان پناهجویان است. اما این امر خشم برخی از شوراهای شهر تحت اداره محافظه‌کاران را برانگیخته است. آنها می‌گویند خواهان اسکان مهاجران در مکان‌های بلااستفاده در این شهرها نیستند.

XS
SM
MD
LG