لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۲۰

درخواست تحقیقات فدرال درباره نفوذ جمهوری اسلامی در دانشگاه پرینستون؛ با موسویان قطع همکاری کنید


حسین موسویان، از مقام‌های پیشین جمهوری اسلامی، که در دانشگاه پرینستون آمریکا مشغول به‌کار است.
حسین موسویان، از مقام‌های پیشین جمهوری اسلامی، که در دانشگاه پرینستون آمریکا مشغول به‌کار است.

در پی افشاگری اخیر در مورد نفوذ حکومت ایران در دانشگاه پرینستون آمریکا، سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» خواستار تحقیقات فدرال در این باره شد. این سازمان همچنین از دانشگاه پرینستون خواست همکاری خود را با حسین موسویان قطع کند.

در گزارشی که رسانه آمریکایی «سمافور» روز پنج‌شنبه ۲۰ اردیبهشت منتشر کرده است، به نقش دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی در تسهیل نفوذ جمهوری اسلامی اشاره شده و فعالیت‌های حسین موسویان در این دانشگاه زیر سئوال رفته است.

موسویان، از مقام‌های پیشین جمهوری اسلامی، از سوی سازمان اتحاد علیه ایران هسته‌ای «مامور جمهوری اسلامی» معرفی شده است.

مدیرعامل سازمان «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در بیانیه‌ای که روز پنج‌شنبه منتشر شد، می‌گوید: «دانشگاه‌های آمریکایی باید مراکز یادگیری باشند، نه کانال‌هایی برای دستور کارهای خارجی. گزارش امروز نشان می‌دهد که چگونه دولت ایالات متحده در مقابله با عملیات نفوذ جمهوری اسلامی در خاک ایالات متحده عقب است.»

مارک دی والاس در ادامه تاکید کرده است «انبوهی از گزارش‌ها در سال گذشته - از تعلیق رابرت مالی نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران گرفته تا افشای "ابتکار کارشناسان ایران" و نقش دانشگاه پرینستون به‌عنوان پلتفرمی برای ترویج منافع جمهوری اسلامی - ضرورت یک تحقیق رسمی کنگره را نمایان می‌کند.»

پایگاه خبری «سمافور» روز پنج‌شنبه در گزارشی تحقیقی به روابط نزدیک دانشگاه پرینستون با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر پرداخته و می‌گوید، دانشگاه پرینستون در دوران ریاست‌ جمهوری باراک اوباما قصد داشت نقش یک بازیگر محوری را در ترمیم روابط تهران و واشنگتن ایفا کند.

در ادامه این گزارش یادآوری می‌شود که این دانشگاه بعدا مرکز مطالعات ایران را تاسیس کرد، یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی را در ساختار خود پذیرفت و برنامه تبادل دانشجو با جمهوری اسلامی ایران را به راه انداخت.

اخیرا کنگره آمریکا، که جمهوری‌خواهان در مجلس نمایندگان اکثریت را در اختیار دارند و در سنا نیز با اختلافی اندک در اقلیت هستند، به صورت رسمی تحقیقات خود را درباره ارتباط این دانشگاه و مقام‌های حکومت ایران آغاز کرده است.

اسفند سال ۱۴۰۲ نیز گروهی از کنشگران و زندانیان سیاسی پیشین، فعالان حقوق بشر و استادان دانشگاه، با انتشار یک بیانیه مطبوعاتی، خواستار اخراج حسین موسویان از دانشگاه پرینستون شدند.

این گروه با عنوان «اتحاد علیه مدافعان رژیم جمهوری اسلامی ایران» در بیانیه خود گفت است، «گذشته تاریک موسویان و ارتباط او با تروریسم دولتی و نقض حقوق بشر، مستلزم اقدام قاطع از سوی دانشگاه پرینستون است. توجه به این نکته ضروری است که وزارت امور خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را حامی تروریسم اعلام کرده و این امر فوریت درخواست ما برای پاسخگویی ‌و اقدام را تشدید می‌کند.»

در ادامه این بیانیه آمده است که «موسویان به‌عنوان سردبیر روزنامه تهران تایمز، نقشی محوری در تسهیل دستگاه تبلیغاتی رژیم و کمک به سرپوش گذاشتن و انکار جنایات رژیم اسلامی در سال‌های شکل‌گیری آن داشت.»

به گفته امضاکنندگان این بیانیه «در نقش سردبیر، موسویان بطور فعال به سرکوب حقیقت و دستکاری درک عمومی از حقایق کمک کرد و از طریق اطلاعات نادرست و سانسور، سیطره رژیم را بر قدرت بیشتر تثبیت کرد.»

XS
SM
MD
LG