لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۵۴

ادامه برنامه‌های فضایی امارات متحده عربی؛ اعزام کاوشگر به سیارکی بین مریخ و مشتری


ساره الامیری
ساره الامیری

امارات متحده عربی روز سه شنبه اعلام کرد که یک کاوشگر فضایی را با هدف جمع‌ آوری دا‌ده‌ها درباره منشأ جهان به سیارکی بین مریخ و مشتری اعزام خواهد کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، این مأموریت بخشی از برنامه‌های فضایی بلندپروازانه امارات است و برای این کشور ثروتمند نفت‌خیز حوزه خلیج فارس اهمیت زیادی دارد.

در صورت موفقیت این عملیات، امارات به باشگاه نخبگان فضایی جهان می‌پیوندد و در کنار اتحادیه اروپا، ژاپن و آمریکا، که در گذشته کاوشگرهای خود را بر سطح سیارک‌ یا ستاره‌های دنباله‌دار فرود آورده‌اند، قرار می‌گیرد.

به گفته سازمان فضایی امارات متحده عربی، این کاوشگر در سطح سیارک باقی می‌ماند و تا هنگامی که باتری‌های آن‌ شارژ می‌شود، به مأموریت خود ادامه خواهد داد و اطلاعات را به زمین منتقل می‌کند.

این کاوشگر در سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب می‌شود و پس از پنج سال و طی حدود ۳.۶ میلیارد کیلومتر در سال ۲۰۳۳ به سیارک می‌رسد.

ساره الامیری
ساره الامیری

فضاپیما باید ابتدا به دور زهره و سپس زمین بگردد تا با کسب سرعت کافی به سمت سیارک در فاصله ۵۶۰ میلیون کیلومتری حرکت کند.

به گفته ساره الامیری، وزیر فناوری پیشرفته امارات متحده عربی، هنوز مشخص نیست که این کاوشگر باید چه اطلاعاتی را جمع آ‌وری کند، ولی بدون‌ شک این مأموریت چالشی بزرگتر از پروژه‌های پیشین خواهد بود.

به گفته سازمان فضایی آمریکا، ناسا، حدود ۱.۱ میلیون سیارک شناخته شده در منظومه‌ خورشیدی در گردش هستند. بیشتر این سیارک‌ها در منطقه بین مریخ و مشتری، محدوده مورد نظر امارات متحده عربی می‌گردند.

به گفته دانشمندان، ترکیب این‌ سیارک‌ها، شامل اجزای سازنده دنیایی است که بشر امروز می‌شناسد.

امارات متحده عربی این پروژه فضایی را با همکاری آزمایشگاه فیزیک جوی و فضایی ‌دانشگاه کلرادو در ایالات متحده آمریکا انجام می‌دهد.

ساره الامیری
ساره الامیری

امارات متحده عربی یکی از کشورهای پیشرو در اکتشافات فضایی محسوب می‌شود که با سرمایه‌گذاری هنگفت در این عرصه، برنامه‌های خود را ادامه می‌دهد.

اخیرا کاوشگر «امید» با موفقیت در مدار مریخ قرار گرفت و در حال تحقیق درباره شرایط جوی این کره است.

امارات متحده قصد دارد تا در سال ۲۰۲۴ یک‌ فضاپیمای بدون‌ سرنشین نیز به کره ماه بفرستد، و در بزرگ‌ترین پروژه فضایی خود، تا سال ۲۱۱۷ شهرک‌هایی برای سکونت انسان در کره مریخ ایجاد کند.

XS
SM
MD
LG