وزارت بهداشت امارات در بیانیهای اعلام کرد که مصرف اضطراری واکسن فایزر را برای کودکان ۵ تا ۱۱ ساله تأیید کرده است.
پیش از این تصمیم، برای سنین ۳ تا ۱۷ سال واکسن سینوفارم تأیید شده بود و برای کودکان بالای ۱۲ سال واکسن فایزر در دسترس بود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در بیانیه وزارت بهداشت امارات متحده عربی آمده است: «نتایج مطالعات بالینی نشان داده است که واکسن بیخطر است و در کودکان ۵ تا ۱۱ ساله واکنش ایمنی قوی ایجاد میکند.»
بحرین نیز روز سهشنبه اعلام کرد که واکسن فایزر را برای مصرف اضطراری در کودکان ۵ تا ۱۱ سال تأیید کرده است.
این تصمیم در بحرین نیز پس از آن گرفته شد که یک مطالعه شامل ۳ هزار و ۱۰۰ کودک بین ۵ تا ۱۱ ساله که این واکسن را تزریق کرده بودند نشان داد که این واکسن ۹۰.۷ درصد در آن گروه سنی کارآیی داشته است.
هیچ کدام از کودکان شرکت کننده در این مطالعه عوارض جانبی شدیدی را نشان ندادند. بحرین از آغاز سال ۲۰۲۲، واکسنهای فایزر ویژه کودکان را دریافت میکند.
فایزر کودکان زیر ۱۲ سال، ۱۰ میکروگرمی است.
- فقدان برنامه برای واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال در ایران
در ایران، واردات واکسن فایزر به دستور رهبر جمهوری اسلامی ایران ممنوع اعلام شد و تا امروز تلاش برای رساندن این واکسن به دست مردم ایران بی نتیجه مانده است.
ایران، واکسنهای سینوفارم و پاستوکووک را برای کودکان در نظر گرفته است که در حال حاضر، به گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ تزریق میشود.
رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو ایران گفته است که هر هفته، بر اساس میزان واکسیناسیون کشوری، کمیته واکسیناسیون تصمیم میگیرد تا چقدر سن تزریق را کاهش دهد.
حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ وزارت بهداشت، میگوید یک نظرسنجی نشان داده است که ۵۷ درصد از مردم «به هیچ وجه» حاضر به واکسینه کردن کودکشان با واکسنهای موجود در کشور نیستند.