درگیری میان نیروهای حزبالله و شماری از ساکنان روستای مسیحینشین کحاله در نزدیکی بیروت در روز چهارشنبه دو کشته بر جا گذاشت.
در این درگیری که پس از واژگون شدن یک کامیون متعلق به حزبالله در یک پیچ سرازیری در جاده اصلی دمشق به بیروت رخ داد، یک روستایی مسیحی و یک عضو این گروه شبهنظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران کشته شدند.
دو طرف یکدیگر را به آغاز این درگیری مرگبار متهم میکنند. این شدیدترین رویارویی میان حزبالله و مخالفان لبنانیاش از دو سال پیش بوده است.
قانونگذاران عضو گروه مسیحی «نیروهای لبنانی» که مخالف حزبالله هستند، این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران را به انتقال اسلحه به وسیله کامیون متهم میکنند.
حزبالله با انتشار بیانیهای اعلام کرد کامیون مزبور تحت مالکیت این گروه بوده و «شبهنظامیان» واقع در منطقه به سرنشینان آن حمله کردهاند. طبق بیانیه حزبالله، یک نفر «در حال محافظت از کامیون» زخمی و بعد کشته شد. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی مشخص نکرده محموله کامیون چه بوده است.
اما قانونگذاران عضو گروه مسیحی «نیروهای لبنانی» میگویند «یک گروه مسلح» همراه کامیون به روی مردم غیرنظامی آتش گشود که در نتیجه آن یک روستایی مسیحی ۶۴ ساله ساکن کحاله کشته شد.
فرزند این فرد گفته پس از واژگونی کامیون متعلق به حزبالله با پدرش به آن نزدیک شد. اما در فاصله یک متری کامیون دستکم سه نفر با مسلسل و تپانچه به آنها تیراندازی کردهاند.
شبکههای امتیوی لبنان و الجدید تصاویری از افراد لباس شخصی در حال تیراندازی پخش کردهاند.
الجدید همچنین تصاویری از سربازان لبنانی منتشر کرده که شبانگاه در اطراف کامیون حضور یافته و با استفاده از جرثقیل جعبههای چوبی را از اطراف آن جمعآوری میکنند. محموله داخل جعبهها در تصاویر دیده نمیشود.
نجیب میقاتی، نخستوزیر موقت لبنان، گفت با جوزف عون، فرمانده ارتش، صحبت کرده است. او خواستار «آرامش و خردورزی» شهروندان لبنانی همزمان با انجام تحقیقات رسمی درباره این حادثه شد.
حزبالله سال ١٩٨٢ میلادی از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد و در حال حاضر قدرتمندترین گروه در لبنان است. این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، چند رویارویی مستقیم با اسرائیل داشته و پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه، با حضور در این کشور بشار اسد را در سرکوب خونین معترضان سوری حمایت کرده است.
ایالات متحده آمریکا گروه حزبالله را در سال ١٩٩٧ به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی و در سال ٢٠٠١ به عنوان یک گروه تروریستی جهانی ویژه طبقهبندی کرد. تاکنون چند کشور جهان، از جمله بریتانیا، اسلوونی، لتونی، و استرالیا نیز کلیت حزبالله - یعنی هر دو شاخه سیاسی و نظامی آن - را به عنوان سازمانی تروریستی شناسایی کردهاند.