نمایندگان دو سازمان حقوق بشری هەنگاو و هاوار در برلین با شماری از نمایندگان پارلمان آلمان دیدار کردند و از جمله از انها خواستند تا جمهوری اسلامی را در مجامع بینالمللی به دلیل نقض گسترده حقوق بشر پاسخگو کنند.
به گزارش هەنگاو، ژیلا مستاجر و ارسلان یاراحمدی، موسسان این سازمان حقوق بشری، و نیز دانیلا سپهری، نماینده هاوار، و مینا خانی، فعال حقوق بشر وعضو مشترک این دو سازمان، در این نشست که به ریاست پتر هاید، نماینده حزب لیبرال آلمان، و با همکاری سازمان حقوق بشری هاوار برگزار شد، شرکت کردند.
بر اساس این گزارش، «وضعیت حقوق بشر در ایران و بهویژه چالش های پیش روی اقلیت های ملی-اتنیکی، مذهبی، جنسی و جنسیتی» محور این نشست بوده است.
به نوشته هەنگاو، مینا خانی ضمن تاکید بر گزارشهای این سازمان درباره نقض حقوق بشر در ایران بە نمایندگان پارلمان شرکت کننده در نشست گفت: «تلاش ما بازتاب وضعیت فاجعەبار حقوق بشر در این شرایط ملتهب منطقه است کە بتوانیم از بە حاشیەراندەشدن شدن موضوع حقوق بشر در فضای بین المللی جلوگیری کنیم. و به عنوان مثال توضیح دهیم که جمهوری اسلامی چگونە با اتهامهایی مثل اتهام همکاری با اسرائیل کُردکشی میکند.»
ژیلا مستاجر نیز با اشاره به «نقض سیستماتیک حقوق بشر» در ایران بهویژه بر چالشهایی که سازماهای حقوق بشری با آن روبرو هستند، از جمله انتشار اطلاعات نادرست توسط جمهوری اسلامی، تأکید کرد.
ارسلان یاراحمدی نیز از این نمایندگان آلمانی درخواست کرد که با استفاده از نفوذ خود، شرایط پناهندگان ایرانی در ترکیه و اقلیم کُردستان عراق را بهبود ببخشند.
مینا خانی درباره این نشست که روز دوشنبه ۲۳ مهر برگزار شد، به صدای آمریکا گفت: در این نشست از شدت و حدت نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران توسط جمهوری اسلامی در مورد زنان، جامعه اقلیتهای جنسی، جنسیتی، اتنیکی و مذهبی و نیز مخالفان جمهوری اسلامی گفته شد.
او افزود که در نشست نسبت به ژاکان باران عضو ناپدیدسازی شده قهری ههنگاو نیز اشاره شد.
به گفته خانم خانی، نمایندگان هەنگاو و هاوار از نمایندگان پارلمان آلمان خواستند که «سیاست مماشات با جمهوری اسلامی را پایان داده و جمهوری اسلامی ایران را برای نقض آگاهانه و هدفمند و سیستماتیک حقوق بشر در سطح بین المللی منزوی کنند.»
وی اضافه کرد که نمایندگان این دو سازمان حقوق بشری خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران، محکومیت بین المللی نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی از جمله به دلیل اعمال آپارتاید جنسیتی محکوم شود و اقداماتی نیز برای تسهیل فرایندهای مهاجرت و پناهندگی افراد تحت خطر از ایران به ویژه در ترکیه و اقلیم کردستان عراق انجام شود.
سازمان حقوق بشری ههنگاو نیز اشاره کرد که در این نشست بر لزوم «تقویت نهادهای حقوق بشری و دموکراتیک در ایران» تاکید شده است.