لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۹

بیست درصد مدارس ایران فرسوده هستند


مدارس در مناطق محروم در ایران
مدارس در مناطق محروم در ایران

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور از فرسوده بودن ۲۰ درصد مدارس ایران خبر داد و گفت که بین مدارس «خطرآفرین» و فرسوده تفکیک وجود دارد.

مجید عبداللهی تاکید کرده که در مدارس «خطرآفرین» اجازه تحصیل داده نمی‌شود و «در اصفهان ۱۴ مدرسه ناشی از فرونشست داشتیم که امسال اجازه ندادیم دانش آموزان در این مدارس تحصیل کنند.»

این مقام دولتی گفته است که حدود ۲۰ هزار مدرسه از حدود ۱۰۵ هزار مدرسه و ۱۰۴ هزار کلاس درس از ۵۴۰ هزار کلاس درس فرسوده هستند.

به گفته عبداللهی از این تعداد ۶ درصد از کلاس‌های درس معادل ۳۳ هزار کلاس نیازمند تخریب و بازسازی هستند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایران نیز چندی پیش گفته بود ۳۰ درصد از ۱۰۴ هزار کلاس درس ایران نیاز به تخریب، بازسازی، نوسازی و یا مقاوم‌سازی دارند.

این تعداد مدرسه فرسوده در کشور در حالی است که ۲۲ مرداد ماه سال جاری رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اعلام کرد طبق شناسایی اولیه ۱۰۷۳ مدرسه کانکسی در کشور وجود دارد.

وضعیت مدارسی که از آنها تحت عنوان «فرسوده» یاد می‌شود در شهرهای کوچک و دورافتاده بسیار وخیم است. در همین رابطه خبرگزاری ایلنا در نخستین روز مهر ماه در گزارشی نوشت که دانش‌آموزان بخش «لوداب» از توابع کهگیلویه و بویراحمد سال تحصیلی جدید را در مدارس فاقد «میز و نیمکت، لوله کشی آب، پکیج گرمایشی و ایمنی» آغاز کردند.

بر اساس گزارش ایلنا به نقل از کوروش بی‌نیاز، بخشدار لوداب، ۳۵ مدرسه در این بخش فاقد سرویس بهداشتی لوله کشی آب و در ۴۵ مدرسه نیز «هیچ وسایل گرمایشی و ایمنی» وجود ندارد. او گفته است که ۱۰ مدرسه «کپری» هم در این استان وجود دارد و از مجموع ۱۴۵ مدرسه تنها دو مدرسه به تجهیزات کامپیوتری و «پرینتر» مجهز هستند.

در حالی که ناایمنی مدارس معضلی سراسری در ایران است، در چند دهه گذشته جمهوری اسلامی تمرکز خود را چه به لحاظ سیاست‌گذاری و چه در بخش بودجه بر روی تغییر محتوا و تزریق بیشتر مباحث ایدئولوژیک در کتاب‌های درسی و سیستم آموزشی کشور گذاشته است.

XS
SM
MD
LG