لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۱

ترکیه می‌گوید ایران «به دلیل مشکلات فنی» صادرات گاز را به مدت ۱۰ روز متوقف کرده است


خط لوله گاز در ایران (آرشیو)
خط لوله گاز در ایران (آرشیو)

مقامات ترکیه‌ اعلام کرده‌اند که ایران صادرات گاز به این کشور را به مدت ۱۰ روز و «به دلیل مشکلات فنی» متوقف کرده‌ و این مسأله باعث شده است که نیروگاه‌های ترکیه مجبور شوند مصرف گاز خود را تا ۴۰ درصد کاهش دهند.

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۳۰ دی‌ماه به نقل از مسئولان حوزه انرژی ترکیه گزارش داد، به دنبال کاهش صدور گاز طبیعی ایران به ترکیه، دولت به نیروگاه‌های حرارتی این کشور دستور داد که ۴۰ درصد از مصرف گاز خود را کاهش دهند.

دست اندرکاران حوزه انرژی در ترکیه همچنین از شرکت‌های توزیع‌کننده گاز طبیعی این کشور خواسته‌اند که ارائه خدمات به مشترکان پرمصرف را به میزان ۶۰ درصد کاهش دهند. این در حالی است که مدارس و بیمارستان‌ها از این قاعده مستثنی شده‌اند و این دستور شامل استفاده از گازطبیعی برای مصارف گرمایشی نمی‌شود.

قیمت حامل‌های انرژی در ترکیه به شدت افزایش یافته که دلیل آن بالا رفتن قیمت گاز در بازار جهانی و کاهش ۴۴درصدی ارزش لیر ترکیه در برابر دلار طی سال گذشته بوده است. بوتاس، شرکت ملی خطوط نفت و گاز ترکیه می‌گوید طی ماه جاری میلادی، بهای گازمصرفی برای مصرف کنندگان خانگی ۲۵ درصد و برای مصارف صنعتی ۵۰ درصد افزایش یافته است.

ترکیه برای تامین گاز خود تقریبا به طور کامل به واردات از ایران، روسیه، و آذربایجان متکی است و آمارهای رسمی نشان می‌دهد، در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۱ ترکیه ۱۶ درصد گاز مورد نیاز خود را از ایران دریافت کرده است.

آنکارا می‌گوید به رغم اطلاع‌ از این توقف، در حال مذاکره با تهران است تا بتواند جریان گاز از سوی ایران را هرچه سریعتر برقرار کند.

مقامات جمهوری اسلامی هنوز به این رویداد واکنشی نشان نداده‌اند. چند روز پیش وزیر نفت ایران خبر داد که تمدید قرارداد گازی با ترکیه در دستور کار وزارت نفت است.

در همین حال برخی تحلیلگران حوزه انرژی ایران، نگران هستند که با توافق‌های میان جمهوری آذربایجان و ترکیه، نقش ایران در صادرات گاز به این همسایه غربی خود کمرنگ شود.

میرقاسم مومنی، کارشناس حوزه انرژی، در گفتگو با خبرگزاری ایلنا توافق‌های آذربایجان و ترکیه را «آغازی بر پایان صادرات گاز ایران به ترکیه» نامیده بود.

XS
SM
MD
LG