«اندرو برانسون» کشیش آمریکایی متهم به اتهام همکاری با عوامل کودتای نافرجام دو سال پیش در ترکیه از دادگاه درخواست فرجامخواهی کرده است تا علاوه بر آزادی از حبس خانگی، اجازه سفر به خارج از کشور را داشته باشد.
وکیل این کشیش ۵۰ ساله اهل کارولینای شمالی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرگزاری رویترز، ضمن اعلام این خبر، گفت که بین سه تا هفت روز طول خواهد کشید تا دادگاه ازمیر در مورد درخواست موکلش تصمیمگیری کند.
دادگاهی در استانبول پیشتر در روز چهارشنبه حکم داد آقای برانسون، که از بیش از دو دهه پیش در ترکیه زندگی میکند و از حدود دو سال پیش در بازداشت به سر میبرد، به جای زندان در بازداشت خانگی تحت نظر باشد.
جلسه بعدی دادگاه آقای برانسون قرار است ماه اکتبر برگزار شود و در صورت محکومیت میتواند با حکم ۳۵ سال زندان روبرو شود. وی اکتبر ۲۰۱۶ بازداشت و به کمک به عوامل کودتای نافرجام تیر ۱۳۹۵ متهم شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز پنجشنبه و در واکنش به حکم دادگاه برای ادامه بازداشت آقای برانسون هشدار داد در صورت عدم آزادی او، واشنگتن تحریمهای بزرگی را علیه آنکارا اعمال خواهد کرد.
مایک پنس معاون پرزیدنت ترامپ نیز در سخنانی خطاب به رئیس جمهوری ترکیه گفت، «به نیابت از رئیس جمهوری آمریکا میگویم: کشیش برانسون را هم اکنون آزاد کن. در غیر این صورت آماده عواقب آن باش.»
مایک پمپئو وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز چهارشنبه و ساعتی پس از انتقال اندرو برانسون از زندان به حصر خانگی، ضمن استقبال از تصمیم دادگاه استانبول گفت، اما این کافی نیست و او باید فورا آزاد شود.
یک روزنامه اسرائیلی اخیرا در گزارشی نوشت اسرائیل یک شهروند ترکیه را که بابت قاچاق پول برای حماس در بازداشت بود، در بخشی از یک توافق بین واشنگتن و استانبول برای آزادی برانسون، آزاد کرده است.
علاوه بر حمایت ایالات متحده از کردهای سوریه در جنگ با پیکارجویان داعش و عدم استرداد فتحالله گولن روحانی ترک ساکن آمریکا، پرونده این کشیش آمریکایی هم عامل دیگری برای اختلاف واشنگتن و آنکارا شده است.