هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، با اشاره به انفجارهای مرگبار وسایل الکترونیکی اعضای حزبالله در لبنان گفت که این حملات بیانگر استراتژی کلانتر منطقهای اسرائیل و نشاندهنده «تشدید سیستماتیک درگیری» است.
فیدان روز پنجشنبه ۲۹ شهریور به خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه گفت استراتژی اسرائیل ابتدا بر نوار غزه متمرکز بود و اکنون به نظر میرسد که در حال تغییر به سمت لبنان است.
اظهارات فیدان در حالی است که مقامات اسرائيل، از جمله وزیر دفاع آن کشور، پیشتر بارها گفتهاند که باید امنیت را در مرزهای شمالی خود برقرار کنند.
فیدان، که در گذشته رئیس سازمان اطلاعات ترکیه بود، گفت که توانایی اسرائیل در زمینه دسترسی به اطلاعات فنی و انسانی درباره حزبالله به پیش آمدن وضعیت کنونی در لبنان، از جمله در خصوص حملات پیجری و درگیری کنونی در امتداد مرز اسرائیل با همسایه شمالیاش، کمک کرده است.
فیدان با اشاره به این که چنین حملاتی پدیده جدیدی نیست، تاکید کرد که مقیاس وسیع و تأثیر آن بر هزاران نفر این حملات را قابل توجه کرده است.
او همچنین گفت که ترکیه از افرادی که در این حملات معلول یا مجروح شدهاند حمایت پزشکی میکند.
مقامات اسرائيل بارها از ترکیه به دلیل ارتباطاتش با گروه حماس انتقاد کردهاند.
انفجار همزمان هزاران دستگاه پیجر اعضای گروه شبهنظامی حزبالله لبنان، گروه متحد جمهوری اسلامی ایران، که گفته میشود بر اثر حمله سایبری رخ داد و متعاقب آن انفجار مرتبط با دستگاههای بیسیم افراد حزبالله، تاکنون دهها کشته و هزاران زخمی بر جا گذاشته و احتمال یک جنگ تمامعیار در منطقه را افزایش داده است.
در همین حال ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۲۹ شهریور اعلام کرد که در حال اجرای موج تازهای از حملات هوایی گسترده علیه اهداف حزبالله در جنوب لبنان به منظور از بین بردن تواناییهای این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.
از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائيل، حزبالله نیز خود را وارد جنگ کرد و از آن زمان بارها با شلیک راکت سعی کرده است به شمال اسرائيل حمله کند که این امر موجب شده است هزاران اسرائیلی خانههای خود در شمال این کشور را ترک کنند. اسرائیل گفته است به هر شکل ممکن، چه دیپلماتیک و چه نظامی، امنیت را در مناطق شمالی خود برقرار میکند. اسرائيل خواستار عقبنشینی حزبالله از مناطق مرزی لبنان با اسرائيل است.
تاکنون، تلاشهای دیپلماتیک برای عقبراندن حزبالله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایانبخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزبالله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.
حزبالله لبنان در سال ۱۳۶۱ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاسیس شد. تاکنون چندین کشور، از جمله ایالات متحده، اسرائیل، آلمان، صربستان، لیتوانی، استونی، لتونی، و استرالیا کلیت این گروه را به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است.
شناسایی کلیت حزبالله لبنان به عنوان یک سازمان تروریستی به مفهوم تفاوت قائل نشدن میان شاخه سیاسی با شاخه نظامی آن حزب و تروریست شناختن هر دو شاخه حزبالله است.