لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۹

دیدار مرکل با اردوغان و تاکید بر آزادی عقیده؛ «اپوزوسیون بخشی از دموکراسی است»


دیدار آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان (چپ) با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵
دیدار آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان (چپ) با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا - ۱۴ بهمن ۱۳۹۵

صدر اعظم آلمان در نخستین سفر خود به ترکیه پس از کودتای نافرجام اواخر تیرماه، روز پنجشبه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری آن کشور دیدار و بر اهمیت آزادی عقیده تاکید کرد.

سفر یک روزه آنگلا مرکل با هدف تحکیم روابط این دو عضو ناتو، که در ماه‌های گذشته و به دنبال رویکرد آنکارا در عرصه سیاست داخلی پس از کودتا رو به سردی گذاشته بود، انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، صدر اعظم آلمان گفته است که با آقای اردوغان درباره سوریه و عراق گفت‌وگو کرده و دو طرف بر لزوم همکاری نزدیک‌تر در مبارزه با تروریسم توافق دارند.

برلین منتقد رویکرد آنکارا در برابر منتقدان دولت و سرکوب آنها در ماه‌های اخیر بوده و ترکیه نیز در مقبال می‌گوید آلمان به گروه‌های چپ تندرو و جنگجویان کرد پناه می‌دهد.

هر دو طرف اتهام مطرح شده از سوی طرف مقابل را رد کرده‌اند.

خانم مرکل در نشست خبری مشترک با آقای اردوغان و در پاسخ پرسشی درباره برخی نگرانی‌ها از اصلاح قانون اساسی ترکیه به منظور افزایش اختیارات ریاست جمهوری گفت «پس از تلاش برای براندازی دولت، شاهد بودیم که چطور که مردم ترکیه به دفاع از دموکراسی و اصول آن برخاستند.»

صدر اعظم آلمان با تاکید بر این که هنگام چنین تغییر بنیادی سیاسی، باید هر کاری جهت حفظ جدایی و استقلال قوا و از همه مهم‌تر آزادی عقیده و تکثر و گوناگونی جامعه انجام شود، گفت این مورد و همچنین موضوع آزادی مطبوعات را در دیدار با آقای اردوغان مطرح کرده است.

آنگلا مرکل اضافه کرد «اپوزوسیون بخشی از دموکراسی است.»

برخی همپیمانان ترکیه، از جمله آلمان، از این نگران هستند که آقای اردوغان از کودتای نافرجام ۲۵ تیر ماه به عنوان بهانه‌ای برای سرکوب مخالفان خود استفاده کند.

رجب طیب اردوغان نیز در این نشست خبری مشترک گفت انتظار دارد طی امروز یا جمعه مصوبه پارلمان در مورد اصلاحات پیشنهادی قانون اساسی را دریافت کند و پس از امضا، آن را کمیسیون انتخابات برای تعیین تاریخ برگزاری همه پرسی ارجاع دهد.

وی این ادعا که با اصلاحات پیشنهادی دولت که در پارلمان تصویب شد و اصل تفکیک قوا در کشور مورد تهدید قرار می گیرد را رد کرد و گفت اصلاح قانون اساسی این امکان را به قوه مجریه می‌دهد که سریع‌تر عمل کند.

در صورت رأی موافق مردم به این اصلاحات پیشنهادی در همه پرسی که قرار است در بهار آینده برگزار شود، نظام سیاسی ترکیه از پارلمانی به ریاستی تغییر خواهد کرد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG