لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۵

ناتو نگران اقدامات ترکیه


ترکیه یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو است. اما کوشش ترکیه برای دنبال کردن یک سیاست خارجی مستقل و خرید اسلحه از کشورهای خارج از ناتو، موجب بروز نگرانی هایی در میان اعضای این اتحادیه نظامی شده است.

روزنامه وال استریت ژورنال، در گزارشی به نقل از مقامات غربی در بروکسل می گوید ترکیه خود را بعنوان یک کشور غیر متعهد دوباره تعریف می کند، و ناتو را بسیار ناراحت می سازد.

تصمیم آنکارا به خرید فناوری پدافند موشکی از چین، آشکارترین نشانه گسست بین ترکیه و بقیه بلوک ناتو تلقی می شود.

مقامات ترکیه ، در توجیه این تصمیم، به پائین بودن قیمت ها و تمایل پکن به انتقال فناوری بیشتر اشاره می کنند.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است در ناتو نگرانی هایی وجود دارد که سپر موشکی چین قادر نخواهد بود در سپر دفاعی عمومی ناتو ادغام شود. برنامه ریزان نظامی غرب همچنین نگرانند که معامله نظامی با یک شرکت چینی ممکن است درهای ناتو را به روی فعالیت های جاسوسی باز کند، به ویژه با توجه به این که شرکت سازنده در فهرست نهادهای درگیر در گسترش تسلیحات اتمی قرار دارد.

مناسبات ترکیه با غرب، به ویژه با آمریکا، به دلیل نظریات متفاوت نسبت به جنگ داخلی سوریه متشنج شده است. تا نیمه ۲۰۱۴، آنکارا سیاستی را دنبال می کرد که اجازه می داد تجهیزات و نیروها با سهولت بیشتری برای نبرد با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از طریق ترکیه وارد سوریه شوند.

عقیده این است که کاهش کنترل های مرزی، فضای بی قانونی در امتداد مرز ترکیه بوجود آورد و به ظهور داعش و جبهه نصرت، وابسته به القاعده، کمک کرد.

آنکارا همچنین حاضر نشده است به ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا اجازه دهد از خاک ترکیه برای حملات هوایی استفاده کند. هرچند در حال حاضر بحث هایی برای دادن اجازه عملیلت پهپادهای آمریکا در پایگاه هوایی اینجرلیک در نزدیکی مرز سوریه جریان دارد.

وال استریت ژورنال می گوید ترکیه همچنین روز به روز بیشتر به سازمان های تروریستی و منابع مالی آنها ارتباط داده می شود. گزارش های تائید نشده حاکی است هر سال ۳۰۰ میلیون دلار کمک از ترکیه برای حماس فرستاده می شود. افزون بر این، یکی از رهبران ارشد حماس در ترکیه پناه گرفته است.

XS
SM
MD
LG