دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه ۲۴ بهمن اعلام کرد که با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین گفتگو کرده است و آن را «بسیار خوب» توصیف کرد.
آقای ترامپ در شبکه «تروث سوشیال» خود نوشت: «او {ولودیمیر زلنسکی} همانند پوتین خواستار صلح است.»
رئیسجمهوری ایالات متحده با اشاره به این موضوع که او و همتای اوکراینیاش در مورد موضوعات مختلف مربوط به جنگ گفتوگو کردند، افزود که این گفتوگو بیشتر روز جمعه ۲۶ بهمن در نشست مونیخ انجام خواهد شد؛ جایی که جیدی ونس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، و مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، حضور خواهند داشت.
او ابراز امیدواری کرد که نتایج این نشست «مثبت» باشد و تاکید کرد: «زمان توقف این جنگ مضحک فرا رسیده است، جایی که مرگ و ویرانی عظیم و کاملا غیر ضروری رخ داده است.»
دونالد ترامپ در پایان نوشت: «خداوند نگهدار مردم روسیه و اوکراین باشد.»
او ساعاتی قبل از آن، خبر داده بود که «تماس تلفنی طولانی و بسیار سازنده» با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، داشته است.
آقای ترامپ در شبکه «تروث سوشیال» خود اعلام کرده بود که با ولادیمیر پوتین درباره اوکراین، خاورمیانه، انرژی، هوش مصنوعی و قدرت دلار گفتوگو کرده است.
رئیسجمهوری آمریکا در این تماس با یادآوری همکاری ایالات متحده و اتحاد شوروی سابق در جنگ جهانی دوم، افزوده بود: «ما به تاریخ بزرگ ملتهای خود و این واقعیت که در جنگ جهانی دوم در کنار یکدیگر با موفقیت جنگیدیم، اندیشیدیم و به یاد آوردیم که روسیه در این جنگ دهها میلیون تن را از دست داد و ما نیز بسیاری را از دست دادیم.»
به گفته دونالد ترامپ، او و ولادیمیر پوتین درباره نقاط قوت کشورهای خود و مزایای بزرگی که در همکاری با یکدیگر خواهند داشت، گفتوگو کردند.
رئیسجمهوری آمریکا گفته بود که اکنون زمان آن است که کشتار میلیونها تن در جنگ روسیه و اوکراین متوقف شود و افزوده بود: «میلیونها تن در جنگی کشته شدهاند که اگر من رئیسجمهور بودم، اتفاق نمیافتاد، اما این اتفاق افتاد، و حالا باید پایان یابد، دیگر نباید جانی از دست برود.»
روسیه در پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد و تاکنون حدود ۲۰ درصد از خاک این کشور را تصرف کرده است.
آقای ترامپ گفته بود پوتین با او هم عقیده است و ضمن تاکید بر همکاریهای نزدیک، از سفر قریب الوقوع به کشورهای یکدیگر خبر داد.
وی همچنین خبر داده بود که همراه با پوتین توافق کردند که گروههای مرتبط در دو کشور «فورا» مذاکرات را آغاز کنند.
رئیسجمهوری آمریکا در این ارتباط گفته بود: «من از مارکو روبیو، وزیر امور خارجه؛ جان رتکلیف، مدیر سیآیای؛ مایکل والتز، مشاور امنیت ملی؛ و استیو ویتکاف، سفیر و فرستاده ویژه خود، خواستهام تا مذاکرات را رهبری کنند که به نظر من قویاً موفق خواهند بود.»
او ابراز اطمینان کرده بود که این تلاش به یک نتیجه «موفقیتآمیز» منجر خواهد شد.