دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا سه روز مانده تا ورود به کاخ سفید و آغاز کار خود به عنوان فرمانده کل قوای ایالات متحده، با دو توصیه در قبال ایران روبرو شده است.
عربستان سعودی همپیمان آمریکا در منطقه خواستار گنجانده شدن سیاست مهار ایران در برنامه های آقای ترامپ است و همزمان برخی از نزدیکان سیاسی چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا، خواستار شروع گفتگوی دولت با سازمان مجاهدین خلق هستند.
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی در گفتگو با خبرنگاران در پاریس از سیاست آقای ترامپ در قبال ایران استقبال کرد و خواستار اجرای آن شد.
به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی «آقای ترامپ به دنبال نابودی داعش و مهار رفتارهای ایران در منطقه است، که بر اهداف ریاض منطبق و تغییر ناپذیر است، اگر چه راههای رسیدن به آن متفاوت است.»
روابط تهران و رقیب منطقه ای اش ریاض، در پی کشته شدن صدها ایرانی در مراسم حج تمتع دو سال پیش رو به وخامت گذاشت. آن زمان ایران عربستان سعودی را به اهمال و ناکارآمدی در مدیریت بحران متهم کرد.
اما پس از اینکه ریاض یکی از روحانیون شیعه خود را اعدام کرد، برخی از شهروندان ایران به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد حمله کرده و آنها را به آتش کشاندند، امری که به قطع رابطه ریاض با تهران منجر شد. هر دو کشور طرف مقابل را به بی ثبات کردن منطقه متهم می کنند.
همزمان بیش از ۲۰ مقام سابق دولت آمریکا در نامه سر گشاده ای به آقای ترامپ، از او خواستند که با سازمان مجاهدین خلق که خواستار براندازی جمهوری اسلامی در ایران است مذاکره کند.
برخی از این افراد مانند رودی جولیانی، که به تازگی مسوولیت مشاوره در امور امنیت سایبری به او محول شده، از نزدیکان سیاسی آقای ترامپ هستند.
تیم انتقالی آقای ترامپ واکنشی به نامه نشان نداده است.
سازمان مجاهدین خلق ایران تا سال ۲۰۱۲ جزو فهرست گروههای تروریستی وزارت خارجه آمریکا بود.