لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۵

پرزیدنت ترامپ: اجازه نمی‌دهیم ایران به بمب اتمی دست پیدا کند


پرزیدنت ترامپ گفت که تحریم‌ها علیه ایران، از شدیدترین تحریم‌های اعمال شده علیه یک کشور در تاریخ است
پرزیدنت ترامپ گفت که تحریم‌ها علیه ایران، از شدیدترین تحریم‌های اعمال شده علیه یک کشور در تاریخ است

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده ،گفت که این کشور نمی‌تواند به حکومتی که مهم‌ترین حامی تروریسم در جهان است، شعار مرگ بر آمریکا سر می‌دهد، و اسرائیل را تهدید می‌کند، اجازه دهد به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

پرزیدنت ترامپ که در مراسم جشن حنوکا که در کاخ سفید برگزار می‌شد، سخن می‌گفت، با اشاره به توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ گفت که دلیل خروج او از این توافق‌نامه «وحشتناک» آن بود که او نمی‌توانست به حکومت ایران اجازه دهد به «مرگبارترین سلاح روی کره زمین» دسترسی پیدا کند.

او اضافه کرد که برجام - توافق هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهان - اساسا نباید به این شکل امضا می‌شد.

رییس جمهوری آمریکا اضافه کرد که او پس از خروج از برجام اقدام به وضع «شدیدترین تحریم‌ها» علیه ایران کرده است، تحریم‌هایی که به گفته او «کمتر کشوری در جهان شاهد اعمال چنین تحریم‌هایی بوده است.»

رئیس جمهوری آمریکا درباره دلیل خروج از برجام گفت که توافق اتمی قدرت‌های جهانی با ایران دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای را به طور کامل قطع نمی‌کند، جلوی توسعه برنامه موشکی ایران را نگرفته است، و موجب تهاجمی تر شدن رفتار ایران در منطقه شده است؛ به همین دلیل آمریکا از آن خارج می شود.

پرزیدنت ترامپ در بخشی دیگر از سخنرانی خود به مناسبت حنوکا به تصمیم خود برای انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به اورشلیم اشاره و آن را «تصمیمی درست» توصیف کرد، چرا که به گفته او «اورشلیم پایتخت واقعی اسرائيل است.»

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای نتوانسته مانع فعالیت های بی‌ثبات کننده ایران در خاور میانه شود.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حدود شش ماه پیش با اعلام خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، دستور داد تحریم‌های هسته‌ای طی دو دوره ۹۰ روزه و ۱۸۰ روزه بازگردد.

کاخ سفید روز جمعه ۱۲ آبان در بیانیه‌ای تاکید کرد که این سخت‌ترین تحریم‌هایی است که علیه جمهوری اسلامی اعمال شده است.

وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG