لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۰

ایران، از محورهای مذاکرات پرزیدنت ترامپ و امانوئل مکرون


امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز شنبه از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که به فرانسه رفته است، استقبال کرد و گفت با او در مورد ایران، سوریه، یمن، آفریقا، تجارت، و مسائل اقلیمی، و دیگر مسائل مشترک جهانی صحبت می‌کند.

پرزیدنت ترامپ بلافاصله پس از ورود به پایتخت فرانسه و قبل از دیدار با رئیس جمهوری این کشور گفت که کشورهای اروپایی به جای تلاش برای تاسیس نیروی دفاعی مستقل، بهتر است سهم خود در تامین هزینه های ناتو را بپردازند.

رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول این کشور برای شرکت در مراسم یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول که یکشنبه ۲۰ آبان برگزار می شود، در پاریس به سر می‌برند. رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه در توئیتی برای رئیس جمهوری فرانسه نوشت: «پرزیدنت مکرون پیشنهاد تاسیس نیروی دفاعی اروپا را کرده است که از کشورهای اروپایی در برابر آمریکا، چین و روسیه حفاظت کند. خیلی توهین آمیز است! بهتر است اروپا اول سهم عادلانه خود در تامین هزینه های ناتو را بپردازد؛ هزینه ای که آمریکا سوبسید زیادی به آن می دهد.»

مکرون در مصاحبه ای که هفته پیش داشت، گفته بود اروپا باید خودش را در مقابل « چین، روسیه، و حتی آمریکا» از لحاظ «فضای سایبری» محافظت کند.

رئیس جمهوری فرانسه، روز شنبه پیش از آغاز دیدار رسمی دوجانبه با دونالد ترامپ و در حالی که دو رهبر کنار هم بودند، گفت با دیدگاه رئیس جمهوری آمریکا که اروپا باید سهم بیشتری در تامین بودجه ناتو داشته باشد، موافق است و به همین دلیل می گوید پیشنهاد او برای تشکیل یک نیروی دفاع اروپایی با این موضوع منطبق است.

آقای مکرون روز شنبه تاکید کرد: «من معتقدم که به ظرفیت های بیشتر اروپایی، دفاع بیشتر اروپایی نیاز داریم.»

او همچنین از سفر پرزیدنت ترامپ به فرانسه برای شرکت در سالگرد صدمین سال پایان جنگ جهانی اول تشکر کرد.

پرزیدنت ترامپ، نیز گفت آمریکا خواهان یک اروپای قوی است و هر مسیری که بتوان به این هدف بهتر و بهینه تر رسید، امری است که هر دو رهبر خواهان آن هستند.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین روز شنبه تاکید کرد که هر دو رهبر در مورد تروریسم صحبت خواهند کرد.

به نظر می رسید دو رهبر دست کم در حضور خبرنگاران از انتقاد از یکدیگر پرهیز می‌کنند.

به گزارش رویترز، کاخ الیزه پس از مذاکرات روسای جمهوری فرانسه و آمریکا، به نقل از دونالد ترامپ اعلام کرد که نشست خوبی بوده است. در این نشست، درباره پرونده جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی که در کنسولگری عربستان در استانبول کشته شد نیز صحبت شد. آنها سپس نهار را با حضور همسرانشان صرف کردند.

چهار روز پیش امانوئل مکرون هنگام بازدید از جبهه های جنگ جهانی اول در «وردن» در شمال شرقی این کشور ضمن انتقاد از اتحادیه دفاعی ناتو، از کشورهای اروپایی خواسته بود تا «یک ارتش واقعی اروپایی» تاسیس کنند.

رئیس جمهوری آمریکا از هنگام ورود به کاخ سفید در دو سال پیش بر ضرورت بر عهده گیری بخش بزرگتری از هزینه های مالی ناتو توسط کشورهای اروپایی تاکید کرده است.

رئیس جمهوری فرانسه می گوید پیشنهاد تاسیس ارتشی برای اروپا با هدف کاهش فشار مالی ناتو برای آمریکا انجام شده است: «ما باید به شکل بهتری فشار مالی را تقسیم کنیم.به همین دلیل به نظر من بهتر است توانایی دفاعی اروپا برای دفاع از اروپا افزایش یابد، درست مثل رئیس جمهوری آمریکا که برای دفاع از یکی از ایالت های خود از کشورهای اروپایی کمک نمی گیرد.»

رئیس جمهوری فرانسه پیش از ورود پرزیدنت ترامپ به پاریس از تصمیم کاخ سفید برای خروج از پیمان «منع موشک های میان برد هسته ای» نیز به شدت انتقاد کرده بود؛ پیمانی که سه دهه پیش بین آمریکا و شوروی سابق به امضاء رسید و بر اساس آن موشک های میان برد دو طرف از قاره اروپا برچیده شد. به گفته مکرون، قربانی اصلی خروج آمریکا از این پیمان، «اروپا و امنیتش» است.

دونالد ترامپ در فرانسه در توئیت دیگری هم نوشت که در پاریس است و آماده شرکت در جشن سالگرد پایان جنگ جهانی اول می شود و چه چیزی بهتر از این می تواند باشد که پایان یکی از خونبارترین جنگ های همه دوران ها را جشن گرفت.

او همچنین در توئیت دیگری روز شنبه اعلام کرد روز «پرباری» داشت و که با رهبران جهان امشب گفتگو می کند.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز دونالد ترامپ را در این سفر همراهی می کنند.

۹ وزیر دفاع از کشورهای اروپایی در مورد چگونگی فعالیت نیروی دفاعی قاره ای صحبت می کنند. با این حال، تشکیل نیروی دفاعی اروپایی در برلین و لندن طرفداران محدودی دارد. تحلیلگران سیاسی و دفاعی می گویند که اراده کشورهای اروپایی و منابع مالی آنها و قابلیت های دفاعی آنها برای جایگزین کردن قدرت آمریکا، مشخص نیست.

ایده تشکیل جامعه دفاعی اروپا در سال ۱۹۵۰ توسط نخست وزیر وقت بریتانیا، وینستون چرچیل مطرح شد، اما پارلمان فرانسه آن را رد کرده بود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG