روز جهانی مشاهدهپذیری افراد ترنس هر سال در تاریخ ۳۱ ماه مارس به منظور شنیدن دغدغهها و فضا دادن به این افراد و افزایش آگاهی در مورد تبعیضهای موجود نسبت به این قشر از جامعه برگزار میشود.
این روز به آگاهیسازی، ارائه دانش، و اطلاعات لازم نسبت به جامعه ترنس اختصاص پیدا کرده است تا هیچکس به دلیل هویت جنسیتی خود مورد تبعیض قرار نگیرد.
امسال به مناسبت این روز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با انتشار بیانیهای بار دیگر تأکید کرد که حقوق افراد ترنس، حقوق بشر است.
در این بیانیه آمده است: «ما دستاوردها و انعطافپذیری افراد تراجنسیتی، غیرباینری یا غیردوگانه و ناسازگار با جنسیت را در سراسر جهان جشن میگیریم. ما شجاعت آنها را در نبرد سخت برای برابری و به رسمیت شناختن کامل حقوق بشر آنها که تا امروز ادامه دارد تحسین میکنیم.»
وزیر امور خارجه آمریکا در این بیانیه تأکید کرده که هنوز اقداماتی باقی مانده است تا این افراد قادر به زندگی واقعی، امن و دارای کرامت باشند و یک زندگی عاری از خشونت و انگ را تجربه کنند.
آقای بلینکن از متحدان خود در سرتاسر جهان خواسته است تا در مبارزه برای داشتن جهانی که در آن همه بتوانند با خیال راحت و به صورت آشکار با هویت خودشان زندگی کنند و از مشاهدهپذیری تجلیل شود سهیم شوند.
تراجنسیتی یا ترنسجندر به افرادی اطلاق میشود که هویت جنسیتی یا بیان جنسیت آنها با جنسیت انتسابی هنگام تولدشان متفاوت است.
برخی کاربران فارسی زبان نیز با استفاده از هشتگ #من_کوئیر_هستم، تجربههای خود از زندگی به عنوان یک فرد کوئیر را در توییتر به اشتراک گذاشتهاند.
هر چند با تلاشهای فعالان حقوق بشر و جامعه کوئیر، این افراد در بسیاری از کشورها از حقوق برابر با دیگر افراد برخوردار شدهاند، در شماری از کشورها از جمله ایران شهروندان ترنس گاهی با آشکارسازی هویت خود از جامعه طرد میشوند و یا برای رسیدن به حقوق نسبتا برابر، ناگزیر به تطبیق جنسیت خود میشوند.