مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی معاونت گردشگری از افت شدید تورهای ورودی خبر داده و گفته که برنامههای این مجموعه برای جذب گردشگران چینی با جنگ غزه و اتفاقات سیاسی لغو شد و گردشگران چینی سفر خود به ایران در تعطیلات سال نو چینی را لغو کردند.
مسلم شجاعی گفته که جنگ غزه و اتفاقات سیاسی بر گردشگری ایران تاثیر مستقیم داشته است.
شجاعی همچنین تاکید کرده که تا عید ۱۴۰۳ تور ورودی به ایران نداریم و به جز کشورهای اروپایی و آمریکایی، چینیها و روسها نیز تورهای خود به ایران را بطور کامل لغو کردهاند.
او به نقل برخی از آژانسداران اعلام کرد که برای سال نو چینی، «۲۵ تور داشت که همه کنسل شد. [آژنس] دیگری ۱۸ تور داشت که کامل کنسل شدند.»
۱۵ بهمن ماه نیز محسن حاجیسعید، رئیس هیات مدیره جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران در گزارشی از وضعیت صنعت گردشگری در ایران گفته بود که ۳۰ درصد راهنمایان گردشگری از صنعت یا از کشور خارج شدهاند.
پیشتر نیز ابراهیم پورفرج، رئیس انجمن تورگردانان ایران گفته بود که توقف سفر گردشگران خارجی به ایران باعث تعطیلی صنعت گردشگری و بیکاری گسترده فعالان جامعه تورگردانان شده است.
گزارشها نشان میدهد که ورود گردشگران خارجی به ایران پس از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ نزدیک به صفر شده بود.
رویکردهای جمهوری اسلامی، بازداشت گردشگران خارجی و شهروندان دو تابعیتی با هدف تحت فشار قرار دادن کشورهای غربی و محدودیتهای مختلف ایدئولوژیک از جمله عوامل بحران در صنعت گردشگری در ایران است.
در روزهای ابتدایی بهمن ماه اعلام شد که دولت جمهوری اسلامی صدور ویزا توریستی برای شهروندان ۲۸ کشور را یکطرفه لغو کردهاند که از اروپا تنها چهار کشور کرواسی، صربستان، بوسنی و بلاروس در فهرست کشورهایی بودند که شهروندانش میتوانند بدون اخذ ویزا به ایران سفر کنند.
در شرایطی که صنعت توریسم ایران با بحران مواجه است، عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی هجدهم تیر ماه در واکنش به پلمب مراکز گردشگری به دلیل رعایت نشدن حجاب اجباری، گفته بود: «فعلا سرویس بهداشتی اولویت اول مردم است.»