لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۷

دانش آموزان برتر «معلم» می‌شوند


تعداد نامعلومی از کلاس‌های مدارس بدون معلم مانده‌اند.
تعداد نامعلومی از کلاس‌های مدارس بدون معلم مانده‌اند.

درپی کمبود معلم در کشور و بدون معلم ماندن بیش از ۴۰۰ هزار دانش‌آموز؛ وزیر آموزش و پرورش از نهایی شدن مصوبه «کشف استعدادهای معلمی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت «دانش آموزانی که خلق و خوی معلمی دارند جذب آموزش و پرورش شده و معلم می‌شوند.»

رضامراد صحرایی در یک برنامه تلویزیونی گفت که «از شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستیم که امکانی را برای ما فراهم کنند تا بهترین دانش‌آموزان ما در یک فرآیند روشن معلمان آینده ما شوند.»

کمبود معلم در سیستم آموزش بواسطه حذف «دانشجو معلم‌ها» و همچنین بازنشسته شدن جمعی از معلمان به یکی از معضلات سیستم آموزشی تبدیل شده است بطوریکه نمایندگان مجلس احتمال استیضاح وزیر [آموزش و پرورش] را مطرح کرده‌اند. بنابر گزارش‌ها در برخی از مدارس نیز از والدین دانش‌آموزان خواسته شده تا برای خالی نبودن کلاس‌ها به عنوان معلم در مدرسه حضور پیدا کنند.

این در حالی است که رضامراد صحرایی، دهم آبان‌ ماه با وجود انتقادهای گسترده معلمان و فعالان صنفی معلمان و نیز شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد که «کلاس بدون معلم» در ایران وجود ندارد.

ادعای صحرایی در حالی بود که نهم آبان ماه یک عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از خارج شدن ۶۸ هزار معلم از سیستم آموزشی ایران در ابتدای شروع سال تحصیلی و وجود ۱۰۰ هزار کلاس درس بدون معلم خبر داده بود. محمد وحیدی در گفتگو با وب‌سایت «رویداد ۲۴» چالش کمبود معلم را جدی دانست و افزوده بود که «۲۳ هزار معلم خرید خدمات آموزشی داشتیم و در سال جاری، آنها را از ورود به کلاس درس منع کردند.»

محمدتقی فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران نیز ۱۲ مهرماه سال جاری در پی انتشار خبر کمبود معلم برای ۲۳ هزار کلاس درس، معادل حدود ۴۶۰ هزار دانش‌آموز، «کسری شدید بودجه آموزش و پرورش» را از عوامل اصلی این مساله ذکر کرده بود.

کمبود معلم در مدارس به جایی رسیده است که وب‌سایت «شبکه شرق» در مهر ماه در گزارشی به معضلات کمبود معلم در مدارس ایران پرداخت و نوشت که برخی از مدیران مدارس از خانواده‌ها خواسته‌اند تا سر کلاس درس حاضر شوند و درس‌های سال گذشته را برای دانش‌آموزان مرور کنند.

روز اول مهر نیز گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد در اوج بحران کمبود معلم؛ وزارت آموزش و پرورش از ادامه کار با «دانشجو معلم‌ها» جلوگیری کرده بود.

یکی دیگر از حاشیه‌های وزارت آموزش پرورش در یک ماه اخیر برگزاری زنگ اجباری نماز و «الزام دانش آموزان به ارسال صوت نماز خواندن در منزل بوده است.» مراد صحرایی در واکنش به انتقادات مطرح شده پیرامون این موضوع نیز گفت که «وقتی انتقاد شد ما همانجا فهمیدیم کارمان درست است.»

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد که این اقدام در راستای اجرای برنامه فراگیر انجام می‌شود تا «نماز خواندن بچه‌ها اصلاح شود.»

اصغر باقرزاده، معاون وزارت آموزش و پرورش پنجم آبان‌ماه گفته بود که مدیران مدارس جهت اجرای سیاست‌ حکومت درباره نماز ۶ نفر از والدین دانش‌آموزان را برای نقش‌هایی از جمله «نمازیار» و «رصدیار» معرفی می‌کنند.

او افزوده بود که دانش‌آموزان هم «باید فایلی صوتی از نماز خواندنشان در یک سامانه دولتی برای داوری بارگذاری کنند.»

XS
SM
MD
LG