ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا گفت انتخابات ریاست جمهوری ایران «منصفانه و آزاد» نبوده و مردم ایران از حق انتخاب رهبران خود، محروم شدند. او افزود آمریکا خواهان بازگشت دوجانبه به توافق هستهای برجام است و این هدف را دنبال میکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه ۳۱ خرداد و در گفتوگویی تلفنی با خبرنگاران و در مورد گفتوگوهای مرتبط با برجام گفت: ما به گفتوگو با متحدان و شرکایمان در مورد چیزی که در تمامی این مدت هدف ما بوده و البته بازگشت دو طرفه به اجرای تعهدات در قالب توافق هستهای برجام است، ادامه میدهیم.
برجام ابزار بیشتری در اختیار آمریکا قرار میدهد
آقای پرایس در حمایت از بازگشت دوجانبه به تعهدات توافق هستهای برجام گفت بازگشت احتمالی به این توافق ابزار بیشتری در اختیار آمریکا قرار می دهد تا به مسائلی فراتر از برجام از جمله مسئله موشکی، حقوق بشر، و حمایت از شبه نظامیان رسیدگی کند.
پیشتر نیز جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا گفته بود که ایالات متحده قصد دارد پس از برجام در مورد توافقی بلندمدتتر و نیرومندتر با ایران مذاکره کند که با واکنش سخنگوی وزارت خارجه ایران روبرو شد که گفت تهران فراتر از برجام گفت وگو نمی کند. اما حالا آقای پرایس میگوید که بازگشت به برجام آمریکا را برای انجام چنین امری توانمندتر میکند.
واکنش به ادعای بنیامین نتانیاهو درباره قول لاپید
ند پرایس در پاسخ به سوال یک خبرنگار که از او پرسید آیا گفتههای بنیامین نتانیاهو را تائید میکند که یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائيل در گفتگویی تلفنی با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در پنجشنبه گذشته وعده داده است که بدون اطلاع دادن به آمریکا و دریافت اجازه، اقدام نظامی علیه ایران نکند، از رد و یا تایید این اظهارات خودداری کرد و گفت «نمیخواهد» چنین کاری کند.
دور هفتم گفتگوها در روزهای آینده برگزار میشود
ند پرایس افزود: همان طور که میدانید دور ششم گفتوگوها روز یکشنبه در وین به پایان رسید و هیاتها برای مشاوره به پایتختهایشان بازگشتهاند که شامل رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه در امور ایران هم میشود. در حال حاضر آقای مالی در حال سفر و بازگشت به ایالات متحده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: زمانی برای هفتمین دور گفتوگوها هنوز اعلام نشده ولی انتظار دارم که تیمها به کارشان ادامه دهند و در روزهای آینده مذاکرات آغاز شود. او گفت هدف گستردهتر این است که سیاست خارجی ما برای پیشرفت منافع ایالات متحده طراحی شده و معنای آن این است که فارغ از این که چه کسی رئیس جمهوری باشد، روند بررسی ساخته شده و دنبال میشود.
انتخابات ایران آزاد نبود
ند پرایس افزود: این انتخاباتی منصفانه و آزاد نبود که در جریان آن مردم ایران از حق انتخاب رهبران خود، محروم شدند. وقتی صحبت در مورد دیپلماسی ما باشد، ما همواره گفتهایم که به طور کامل در راستای منافع ما است که به طور کامل و دو طرفه به اجرای تعهدات خود در قالب برجام بازگردیم چرا که به ما اجازه میدهد بار دیگر و به طور دائمی و قابل راستیآزمایی، جلوی دستیابی ایران به سلاح هستهای را بگیریم که در خدمت منافع ما است.
رهبران ایران با تغییر رئیس دولت احتمالا همچنان سر کار است
ند پرایس همچنین گفت: هرچند ایران ظرف چند هفته آینده یک رئیس جمهوری جدید خواهد داشت، ولی این رهبر نظام است که سیاستهای مهم ایران را مشخص میکند. او گفت انتظار میرود در پی روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید در ماه اوت، ایران همچنان همین رهبر را داشته باشد.
سفر احتمالی رئیسی به آمریکا
ند پرایس به این پرسش خبرنگاران که با توجه به اینکه ابراهیم رئیسی در فهرست تحریمهای آمریکا قرار دارد، آیا ایالات متحده به او برای حضور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل ویزا خواهد داد یا خیر، پاسخ روشنی نداد و گفت صحبت در این باره زود است. او گفت هنوز حتی مراسم تحلیف رئیسی برگزار نشده است. او گفت جدای از اینکه چه کسی در ایران در قدرت است، ما از ایران قویا میخواهیم زندانیان سیاسی را آزاد کند و احترام به حقوق بشر و آزادیهای بنیادین مردم ایران را بهبود بخشد.