جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده در نخستین روز ریاست جمهوری خود شماری دستور اجرایی برای تغییر سیاستهای دولت قبلی آمریکا امضا کرد. دستورهای اجرایی در حوزه تغییرات اقلیمی، فرمانهای مهاجرتی و مقابله با پاندمی ویروس کرونا از جمله این دستورها است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جو بایدن شامگاه چهارشنبه یکم بهمن، دستورهایی برای لغو ساخت دیوار در مرز جنوبی با مکزیک، لغو ممنوعیت مسافرتی از کشورهای عمدتا مسلمان (از جمله ایران)، بازگشت به توافق زیستمحیطی پاریس، بازگشت آمریکا به سازمان جهانی بهداشت و لغو احداث خط لوله نفت خام اکسال امضا کرد.
فرمان ممنوعیت مسافرتی یکی از دستورهایی بود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری قبلی آمریکا امضا کرد. این فرمان هرچند در شماری از شکایتهای حقوقی مورد چالش قرار گرفت ولی در دیوان عالی مورد تایید قرار گرفت و اجرا شد.
همچنین دستور اجرایی موسوم به داکا که برای آن دسته از شهروندانی بود که در آمریکا به دنیا آمده ولی مدرک اقامت آمریکا نداشتند، از سوی جو بایدن بار دیگر به اجرا گذاشته شد. رئیس جمهوری آمریکا طرحی را در حوزه مهاجرت آماده کرده که به کنگره تقدیم میکند.
جو بایدن فرمانهای اجرایی دولت قبلی در مورد اخراج مهاجران غیرقانونی از خاک آمریکا را نیز لغو کرد. وزارت امنیت میهن قرار است وضعیت فعلی را بررسی کرده و راهکار لازم را پیشنهاد کند.
احداث خط لوله کیاستون از کانادا به آمریکا دیگر فرمانی بود که دولت قبلی آمریکا آن را امضا کرده بود. همچنین فرمان کمیسیون ۱۷۷۶ برای دستور آموزشی میهن پرستانه که دولت قبلی صادر کرده بود، از سوی جو بایدن لغو شد.
الزام استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی در تمامی ساختمانهای فدرال یکی دیگر از فرمانهایی است که جو بایدن امضا کرد. جو بایدن از تمامی شهروندان آمریکا خواسته بود در یکصد روز اول دولت او، همگی از ماسک استفاده کنند و وعده داده یکصد میلیون از شهروندان آمریکا در ظرف یکصد روز اول، واکسینه شوند.
دولت قبلی آمریکا در اعتراض به عملکرد سازمان جهانی بهداشت در خصوص پاسخگو نگه داشتن چین در مورد ویروس کرونا، از این سازمان خارج شد اما حالا طبق فرمان اجرایی جو بایدن، ایالات متحده به این سازمان بازمیگردد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید هم در نخستین جلسه مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد رئیس جمهوری آمریکا در نخستین روز خود ۱۵ فرمان اجرایی امضا کرد.