لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۱

مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا: ایران بر لغو یکباره همه تحریم‌ها اصرار کند، مذاکرات به بن‌بست کشیده می‌شود


نمایی از گراند هتل وین، پایتخت اتریش، که مذاکرات برجام در آن پشت درهای بسته انجام شد
نمایی از گراند هتل وین، پایتخت اتریش، که مذاکرات برجام در آن پشت درهای بسته انجام شد

یک مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده شامگاه جمعه ۲۰ فروردین به وقت واشینگتن در گفت‌وگو با خبرنگاران، مذاکرات غیرمستقیم چند روز گذشته در وین بر سر توافق هسته‌ای ۱۳۹۴ ایران را «پربار، جدی و حرفه‌ای، و سازنده» توصیف کرد، اما هشدار داد اگر تهران همچنان بر مواضع خود در مورد تحریم‌ها پافشاری کند، مذاکرات به بن‌بست کشیده خواهد شد.

این مقام دولت آمریکا با بیان این که انتقال پیام به ایران از طریق نمایندگان اتحادیه اروپا برای ایالات متحده دست و پا گیر بود، گفت ایالات متحده نشانه‌هایی را از تمایل ایران به برداشتن گام‌های متقابل در برابر گام‌هایی که آمریکا تمایل دارد برای بازگشت به برجام بردارد، مشاهده کرده است. وی تاکید کرد که با این حال این نشانه‌ها کافی نیستند.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران اضافه کرد، طرف آمریکایی فهرستی از تحریم‌هایی که تمایل به برچیدن آنها را دارد به ایران نداده و در عوض، اصولی را در مورد این که چه نوع تحریم‌های می‌توانند برچیده شوند ارائه کرده است.

وی افزود، این تحریم‌ها شامل تحریم‌هایی است که ناسازگار با برجام و ناسازگار با منافعی است که ایران انتظار دارد از برجام نصیبش شود. به گفته او، ایالات متحده تمایل ندارد همه تحریم‌هایی را که توسط دولت دونالد ترامپ علیه ایران وضع شده‌اند لغو کند: آمریکا بر این عقیده است برخی از آن تحریم‌ها مشروع بوده و تیم باراک اوباما، رییس جمهوری اسبق آمریکا، که توافق ۲۰۱۵ را محقق کرد، حق اعمال چنین تحریم‌هایی را علیه ایران به دلیل فعالیت‌های بدخواهانه‌اش، محفوظ داشته است.

این مقام ارشد وزارت خارجه ایالات متحده در ادامه خاطرنشان کرد که اگر ایران همچنان بر لزوم لغو یکباره کلیه تحریم‌ها پافشاری کند مذاکرات «به بن‌بست کشیده می‌شود.»

وی تاکید کرد که لغو تحریم‌ها روند چالش‌برانگیزی برای آمریکا خواهد بود؛ چرا که به گفته او دولت ترامپ عمدا تلاش کرد با استفاده از تحریم‌های تروریستی برای رده‌بندی دوباره تحریم‌های هسته‌ای، بازگشت دولت آینده به برجام را دشوار کند.

XS
SM
MD
LG