لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۶

افزایش دامنه اعتصاب های کارگری در ایران؛ اعتراض گسترده دامداران به افزایش قیمت علوفه


اعتراضات در ایران
اعتراضات در ایران

در ادامه موج اعتراض و اعتصاب‌های کارگری و صنفی در ایران، کارکنان چندین شرکت دیگر به صف اعتصاب کارکنان صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در استان های مختلف پیوسته‌اند و همچنان تجمعات اعتراضی اصناف و اقشار مختلف نیز در برخی شهرهای ایران ادامه دارد.

بر اساس گزارش ها، در ادامه اعتصاب های سراسری کارکنان صنایع نفت و گاز و پتروشیمی در ایران، کارکنان چندین شرکت از جمله کارگران شرکت دیارخودرو در گلپایگان نیز در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات مزدی دست از کار کشیدند.

همچنین، کارگران شرکت سازه پاد در پتروشیمی بوشهر، مهندسان پرتونگار در عسلویه و آبادان و کارکنان شرکت گاما در پایانه جاسک نیز به صف اعتصاب کنندگان پیوسته اند.

از حدود ۱۰ روز پیش، در پی اعتصاب کارگران پیمانی نیروگاه بیدخون و سپس کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان و تهران و کارگران فازهای ۹ و ۱۰پارس جنوبی، دامنه اعتراض و اعتصاب های سراسری به سایر استان‌ها کشیده شد.

بیشتر اعتصاب کنندگان در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی، پایین بودن حقوق‌ها، و نابرابری در پرداخت دستمزدها و امکانات رفاهی یکسان دست از کار کشیده اند. بر اساس بیانیه شورای سازماندهی اعتراض های کارگران پیمانی صنعت نفت، خواست محوری کارگران رسمی و غیررسمی افزایش دستمزدهاست و در آن تاکید شده که «دیگر ما کارگران، فقر، بی‌تامینی، تبعیض و نابرابری و محرومیت از اولیه‌ترین ( ابتدایی ترین) حقوق انسانی‌مان را برنمی‌تابیم و همانطور که اعلام کرده‌ایم با توجه به گرانی سرسام‌آور اجناس، دستمزد هیچ کارگری امروز نباید از ۱۲ میلیون تومان کمتر باشد.»

همچنین کارگران پیمانکاری عسلویه با انتشار طوماری خطاب به سران سه قوه خواستار طرح روزکاری اجباری شده و نوشته اند با این دستمزد کم «نمی توانیم خانواده هایمان را به عسلویه بیاوریم.» در این طومار تاکید شده هر نوع تحمیل هزینه اضافی، موجب افزایش فقر و معضلات اجتماعی بیشتر شده است.

در همین حال، گروه هایی از دامداران استانهای خراسان رضوی، یزد، کرمان، فارس و اصفهان با برگزاری تجمع نسبت به افزایش شدید قیمت علوفه در شرایط خشکسالی و بالا بودن قیمت حمل و نقل اعتراض کردند.

براساس ویدیوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، این دامداران در اقدامی نمادین با ریختن شیر به کف خیابان در اعتراض به بیشتر بودن قیمت تمام شده شیر نسبت به قیمت مصوب دولت، گفته اند که قیمت شیر از کاه ارزان تر شده است.

کارگران نیشکر هفت تپه از اولین گروه‌هایی بودند که برای رسیدگی به مطالبات صنفی دست به اعتصاب زدند. به نظر می رسد کارگران دیگر بخش های صنعتی در ایران نیز برای رساندن صدای خود به گوش مسوولان از این الگو پیروی می کنند. کارگران نیشکر هفت تپه پیشتر گفته اند که از اعتصاب کارکنان صنعت نفت و گاز حمایت می کنند.

XS
SM
MD
LG