لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۵

واکنش‌ها به وضعیت فوق‌بحرانی کووید-۱۹ در ایران؛ محمد رسول‌اف: روز دادخواهی خواهد رسید


آرشیو
آرشیو

تصاویر و روایت‌های روزهای اخیر ایران از وقوع یک فاجعه بزرگ خبر می‌دهند.

مرگ و میر بر اثر کرونا که بسیاری آن را «کشتار» یا «قتل عام مردم» می‌خوانند با شدت و گستره‌ای بی‌سابقه ادامه دارد.

پیر و جوان، ورزشکار و غیر ورزشکار، زن و مرد، سلبریتی و شهروند عادی، و حتی کودکان خردسال. این روزها، کرونا میان قربانیان خود تبعیض قائل نمی‌شود.

در شرایط کنونی که بسیاری آن را فوق بحرانی می‌خوانند، وزیر بهداشت می گوید همچنان روزهای سختی‌تری در پیش است و «برخی کشورهای دوست وسط قتلگاه کرونا ایران را رها کردند.»

حسین شیبانی، چهره شاخص بدنسازی ایران و دارنده مدال‌های طلای آسیا و رقابت‌های آرنولد، از چهره های نامداری است که امروز بر اثر کرونا فوت کرد.

روز گذشته نیز با خبر درگذشت علی سلیمانی بازیگر سینمای ایران، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر ایران به صورت خودجوش با واکنش و موضع گیری سیاسی هنرمندان بسیاری مواجه شد.

منیژه حکمت و امیر مهدی ژوله و برخی دیگر که در انتخابات ۹۲ از حسن روحانی حمایت کرده بودند. و البته به طور مشخص سعید نمکی وزیر بهداشت را خطاب قرار داده است.

منیژه حکمت، کارگردان سینما گفت، سعید نمکی با جان مردم ایران تجارت کرد.

و امیر مهدی ژوله در صفحه اینستاگرامش سعید نمکی، وزیر بهداشت دولت روحانی،‌ را «قاتل» خواند و خواستار محاکمه او شد.

هرچند بابک غفوری آذر، روزنامه نگار، در واکنش به متن آقای ژوله نوشته است: «چند روز مانده به پایان کار سعید نمکی به عنوان وزیر بهداشت خواستار محاکمه او شد. آقای ژوله در روزهایی که سعید نمکی به تمجید هر روزه از علی خامنه‌ای می‌پرداخت، ضرورت محاکمه او را احساس نکرده بود.»

با این حال بسیاری مستقیماً رهبر جمهوری اسلامی و موضع‌گیری‌های او در مقابله با کرونا را عامل اصلی می‌دانند.

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر، در اینستاگرامش رهبر ایران را مسئول و آمار بالای مبتلایان جانباختگان کرونا در ایران دانست و گفت: «قتل هر دو دقیقه یک شهروند ایرانی به دلیل ابتلا به کرونا، نتیجه اظهارات و دستورات رهبر جمهوری اسلامی بوده و مسئولیت کامل و مستقیم این قتل‌ها بر عهده ایشان است.»

جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی در پیامی در صفحه خود در اینستاگرام با انتشار بخش‌هایی از سخنرانی‌های رهبر جمهوری اسلامی پرسیده است:‌ «آیا وقت آن نرسیده که برای یک بار هم که شده پاسخگوی سخنان ضد ونقیض خود باشند و آیا به خطر انداختن جان هشتاد و پنج میلیون جمعیت ایران و مرگ صدها هزار نفر ارزش پاسخگویی دارد؟»

همچنین، محمد رسول اف، دیگر کارگردان ایرانی نیز با انتشار یک ویدئو از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، در حساب توییتر خود نوشت: «ویدیو نشان می‌دهد دستورها را چه کسی صادر می‌کند.» او می‌گوید که «آمر» و نقش «عاملان» این کشتار جمعی در یاد میلیون‌ها ایرانی می‌ماند و می‌نویسد:‌ «روز دادخواهی خواهد رسید.»


در یک ویدیوی منتسب به محل نگهداری اجساد شماری از جان‌باختگان کرونا، افرادی بدون بر تن داشتن پوشش و تجهیزات ایمنی در حال جابجایی پیکر جان‌باختگان هستند.

در شرایطی که کشور با افزایش روزانه شمار مبتلایان و جانباختگان کرونا روبرو است، ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران، با حضور در یک داروخانه در تهران در پاسخ انتقادات شهروندان می‌گوید: «دارو هست و هیچ مشکلی نیست.»


حسین رزاق، روزنامه نگار، در توئیتی در این باره نوشته است: «رئیسی با دوربین و تشکیلات پرپکانی رفته بین مردم مثلا مشکلات را حل کند، بعد در جواب یکی از کادر درمان که فریاد میزند دارو نیست، گفته خودم دیدم هست؛ ببخشید آقای قاضی، هم دارو هست، هم واکسن هم هرچه لازم باشد، فقط هر روز عده‌ای‌ نفوذی دشمن برای سیاه‌نمایی می‌میرند!»

ویدئوی دیگری که به تازگی منتشر شده است نیز از خرید و انتقال واکسن به ونزوئلا در اوج نبود واکسن و سایر امکانات برای کادر پزشکی و مردم ایران، خبر می‌دهد.


روایت‌های مردمی از شمار جانباختگان بسیار بیشتر از آن چیزی است که جمهوری اسلامی می‌گوید. برای نمونه، در این ویدئو گفته می‌شود که فقط در آرامستان بهشت رضای مشهد روزانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر دفن می‌شوند.

وکیل سپیده قلیان هم از ابتلای این فعال مدنی به کرونا در زندان بوشهر خبر داده است و در ادامه افزوده که با تقاضای مرخصی او موافقت نشده است.

آقای حیدری منش با اشاره بی‌نتیجه بودن همه اقدامات برای درخواست اعطاء مرخصی، نگهداری خانم قلیان در زندان را «علاوه بر تهدید جان وی، در معرض ابتلا قرار دادن سایر زندانیان» دانسته است.

XS
SM
MD
LG