لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۱۱

کرونا در ایران- ادامه بحران در سیستان و بلوچستان؛ «دلتا» به تهران رسید؛ «تولید داخلی واکسن» کافی نیست


وضعیت شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان بحرانی است
وضعیت شیوع کرونا در استان سیستان و بلوچستان بحرانی است

در حالی که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان به ۶۰هزار و ۳۷۷ نفر می‌رسد، محمد عباسی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان می‌گوید تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در دوموج قبلی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر بود ولی در موج جدید به ۱۵۰۰ نفر یعنی پنج برابر قبل شده است.

در همین حال، بنابر تصمیم ستاد مقابله با ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان، اداره‌ها و بسیاری از مشاغل برای ششمین روز با هدف کاهش تردد تعطیل شدند.

معین الدین سعیدی، نماینده چابهاردر گفتگو با ایلنا به اظهارات سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران که توصیف شرایط بحرانی در استان سیستان و بلوچستان را «بلوا» خوانده بود گفت: «اینکه ما در جنوب سیستان و بلوچستان از پهنه جاسک تا راسک کمتر از ۳۰۰ تخت داریم بلواست؟ آیا اینکه حتی یک بخش عفونی در این پهنه وجود ندارد بلواست؟ آیا اینکه فقط یک متخصص عفونی داریم بلواست؟ آیا صف افرادی که پشت در بیمارستان ها منتظر یک تخت خالی هستند بلواست؟ نه هیچکدام بلوا نیست واقعیت است.»

او همچنین از کمبود کیت‌های تشخیصی خبر داد و گفت علت بسیاری از فوت‌ها مشخص نمی‌شود و آمار فوتی‌ها بیشتر از ۲۶ نفری است که روز گذشته اعلام شد.

نماینده چابهار همچنین در گفتگو با «ایسنا» گفت بر اساس، استانداردهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی باشد اما تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ تخت هست.

گزارش‌های منتشر شده در فضای مجازی نیز از کمبود امکانات پزشکی در استان سیستان و بلوچستان خبر می‌دهند.

جمعیت هلال احمر ایران از ارسال ۲۲۰ کپسول اکسیژن، یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار عدد ماسک و ۱۸ دستگاه اکسیژن ساز به استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

با این حال، اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش گفت این استان نیازمند کمک‌های بیشتری است.

  • خروج از پایتخت ممنوع شد، گونه «دلتا» به تهران رسید

با قرار گرفتن تهران در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)،خروج از این استان ممنوع شد.

سید تیمور حسینی، جانشین رئیس پلیس راهور ناجا از محدودیت تردد از شهرهایی که در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) و نارنجی (پرخطر) قرار دارند خبر داد.

به گفته آقای حسینی، با توجه به اینکه تهران جزء شهرهای قرمز محسوب می شود، خروج از تهران به هر سمتی ممنوع و دارای محدودیت بوده و مشمول جریمه یک میلیون تومانی می باشد.

در همین حال، نادر توکلی، مدیریت درمان ستاد فرماندهی مدیریت کرونا در تهران از رسیدن گونه «دلتا» - که نخستین بار در هند مشاهده شد - به پایتخت خبر داده است.

آقای توکلی خواستار شتاب دادن به واکسیناسیون شد و گفت «مهمترین راهکار مقابله‌ای با کرونا حتی دلتا، به واکسینه شدن مردم برمی‌گردد.»

علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مقابله با ویروس کرونا استان تهران نیز با اشاره به اینکه تعداد کل مراجعین به بیمارستان‌ها ۲۰درصد افزایش داشته است در مورد روند واکسیناسیون در ایران به ویژه در مقایسه با کشورهای همسایه گفت «در منطقه تنها مانده‌ایم.»

فرمانده ستاد مقابله کرونا در تهران گفت تولید داخلی واکسن کافی نیست و نیاز به واکسن خارجی هست و افزود «همه ظرفیت‌های فراسازمانی کشور در تولید واکسن بسیج نشده است»

بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۸۵ دز رسیده است.

  • افزایش نگرانی‌ها از تأثیر قطع برق بر بیماران

در حالی که نگرانی از قطعی برق و تاثیر آن بر افرادی که به دستگاه وصل هستند بیشتر شده است، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در اطلاعیه‌ای گفت برق بیمارستان‌ها و مراکز نگهداری واکسن‌های کووید- ۱۹ قطع نشده و نخواهد شد.

محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی‌سی‌یو بیمارستان مسیح دانشوری که در صفحات مجازی خود از مرگ بیماران در اثر قطعی برق خبر داده بود، گفته است: «دستگاه ونتیلاتور تلویزیون نیست که با متصل شدن به برق اضطراری عملکردش بدون اختلال ادامه داشته باشد. برق اضطراری کیفیت عملکرد را کاهش می‌دهد و فشار اکسیژن کم می‌شود و بیمار از دست می‌رود.»

دکتر هاشمیان همچنین می‌گوید وزارت بهداشت به صورت دقیق علت مرگ بیماران مبتلا به کرونا را اعلام نمی‌کند. او گفت: «این جز اسرار طبقه‌بندی شده وزارت بهداشت است که تحت هیچ شرایطی اعلام نمی‌شود.»

در دوره قبلی قطعی گسترده برق در کشور نیز رئیس بیمارستان لواسانی نسبت به احتمال مرگ مغزی بیماران در زمان قطعی برق هشدار داده بود.

سید علی جمالیان گفته بود هنگام قطع برق به بیمارستان اطلاع نمی‌دهند و هشدار داد که: «هیچ وقت این شوخی را با مراکز درمانی نباید انجام دهند.»

  • آمار امروز کرونا در ایران

بر اساس آمار وزارت بهداشت ایران، از ۱۴ تیر تا ۱۵ تیر ، ۱۶ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور تأیید شد.

در این ۲۴ ساعت، ۱۴۶ بیمار کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۹۵ نفر رسید.

در ایران، به دلیل عدم شفافیت در ارائه اطلاعات، حتی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرد که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی اعلام شده توسط وزارت بهداشت است.

XS
SM
MD
LG