لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۱

دانشگاه «ییل» آمریکا: ۲۴۰۰ کودک اوکراینی به زور به بلاروس منتقل شده‌اند


آرشیو
آرشیو


نتایج تحقیقات جدیدی که روز پنجشنبه، ۲۵ آبان توسط دانشگاه «ییل» آمریکا منتشر شد نشان می‌دهد از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ کودک اوکراینی به اجبار به بلاروس منتقل شده‌اند.

یافته‌های تحقیقات بشردوستانه دانشکده بهداشت عمومی ییل، جامع‌ترین اطلاعات را در مورد نقش ادعایی بلاروس در جابجایی اجباری کودکان اوکراینی توسط روسیه ارائه می‌دهد.

این گزارش نشان داده است که کودکان اوکراینی ۶ تا ۱۷ ساله از دست‌کم ۱۷ شهر در سرزمین‌های اوکراینی تحت اشغال روسیه منتقل شده‌اند.

دانشگاه ییل بیش از ۲ هزار کودک را شناسایی کرده است که بین ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ تا مه سال ۲۰۲۳ به مرکز کودکان دوبراوا در منطقه مینسک بلاروس منتقل شدند. بر اساس این گزارش، بیش از ۳۹۰ کودک نیز به ۱۲ مرکز دیگر منتقل شدند.

کاترینا راشفسکا، کارشناس حقوقی در کی‌اف می‌گوید این اضافه بر بیش از حدود ۲۰ هزار کودک اوکراینی است که از زمان آغاز جنگ به زور از اوکراین به روسیه برده شدند.

دادستان جنایات جنگی اوکراین در حال بررسی موضوع انتقال اجباری کودکان اوکراینی به عنوان «نسل‌کشی بالقوه» است.

از سوی دیگر مقامات محلی اوکراین می‌گویند گلوله باران روز پنجشنبه، ۲۵ آبان از سمت روسیه، دو نفر را کشت و دست‌کم ۱۲ نفر را زخمی کرد.

الکساندر پروکودین، فرماندار منطقه گفت که زنی ۷۵ ساله، یکی از قربانیان است که در آپارتمان خود در خرسون جان باخت.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به بندر اودسا سفر کرده است تا حمایت خود را از فعالیت‌های جنگی اوکراین ابراز کند.

سفر آقای کامرون، نخستین دیدار نخست وزیر پیشین بریتانیا از زمان انتصاب به سمت وزیر خارجه جدید این کشور است.

این نخستین باری است که یک دیپلمات بریتانیایی به این شهر بندری که بارها هدف حملات هوایی روسیه قرار گرفته است سفر می‌کند.

وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که کشورش به ارائه هر‌گونه حمایتی که لازم باشد از اوکراین ادامه خواهد داد و حمایت نظامی خود از اوکراین را تا هر زمان که جنگ طول بکشد دریغ نخواهد کرد.

این در حالی است که اوکراین در عملیات ضدحمله خود با چالش‌های قابل توجهی از جمله معطوف شدن توجه جهانی به جنگ اسرائیل و حماس، ناتوانی اتحادیه اروپا در تأمین تمامی مهمات وعده داده‌شده، و تنش‌های سیاسی در آمریکا روبرو شده است.

بریتانیا می‌گوید کمک نظامی ۵.۷ میلیارد دلاری این کشور به اوکراین پس از آمریکا در رتبه دوم کمک‌های جهانی قرار دارد و این کشور ۳۰ هزار سرباز اوکراینی را نیز آموزش داده است.

آقای کامرون در بیانیه‌ای گفت: «روسیه تصور می‌کند که غرب در نهایت توجهش را به جای دیگری معطوف خواهد کرد ولی من به رئیس‌جمهور زلنسکی با صراحت اعلامکردم که بریتانیا تا زمان پیروزی از اوکراین و مردمش حمایت خواهند کرد.»

عملیات ضد حمله اوکراین موفقیت چندانی نداشته است و به نظر می‌رسد که جنگ به بن بست رسیده باشد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که پایان جنگ، تنها با تمام کردن آن در چهارچوب نشان دادن به کل دنیا که چه کسی مسئول اشغال و کشتار است میسر می‌شود.

رئیس جمهوری اوکراین گفت که اگر جنگ به بن بست برسد، نسل‌های آینده اوکراینی باید به جنگیدن ادامه دهند چون‌ اگر روسیه «سر جای خود ننشیند» دوباره بازخواهد گشت.

والری زالوژنی، فرمانده کل ارتش اوکراین در‌ گفتگو با «اکونومیست» گفته است که جنگ از لحاظ سطح فن‌آوری به جایی رسیده که اوکراین را در بن‌بست قرار می‌دهد.

زلنسکی نیز اذعان کرد که وضعیت در میدان جنگ بسیار دشوار شده است ولی اینکه به بن‌بست رسیده باشد را رد کرد. او همچنین گفت که اوکراین تا زمانی که روسیه کاملا از سرزمین‌های اوکراین خارج نشود، با این کشور مذاکره نخواهد کرد.

XS
SM
MD
LG