لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۰

ثبت سندی در رابطه با زارا محمدی در کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل


زارا محمدی فعال مدنی و مدرس زبان کُردی
زارا محمدی فعال مدنی و مدرس زبان کُردی

به‌روز رسانی: «کارگروه بازداشت‌های خودسرانه» سازمان ملل در آخرین نشست خود به پرونده زارا محمدی، زندانی کُرد که در حال حاضر بیرون از زندان به سر می‌برد نیز پرداخت و با صدور «نظریه‌»ای بازداشت و حبس او را مصداقی از «بازداشت‌های خودسرانه» دانست.

در «نظریه» تفصیلی که این کارگروه در نشست اخیر خود به تصویب رسانده،​ به روند چند ساله پرونده او پرداخته و «خودسرانه» بودن آن بر اساس استانداردهای بین‌المللی را مستند کرده است.

لازم به ذکر است که زارا محمدی در حال حاضر در خارج از زندان به سر می‌برد. نظریه‌های کارگروه به دلیل طولانی بودن مراحل بررسی پرونده‌ها در این کارگروه الزاما آخرین وضعیت زندانی را در بر نمی‌گیرد. به همین دلیل در متن نظریه درخواست آزادی زندانی مطرح شده است.

***

در پی بازداشت چند سال پیش «زارا محمدی» فعال مدنی و مدرس زبان کُردی در زندان سنندج، کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل در نشست اخیر خود با تصویب «نظریه» بازداشت او را مصداق بازداشت خودسرانه دانست و «خواهان آزادی او شد.»

«انجمن حقوق بشر کردستان» و نهاد «ملتهای بدون نماینده» مستقر در مقر سازمان ملل در ژنو و امضاکنندگان کارزار اینترنتی «دادخواست» خواهان تصویب این نظریه شده بودند.

زارا محمدی که یکی از پایه‌گذاران انجمن اجتماعی فرهنگی «نوژین» است بیش از یک دهه است که زندگی‌اش را در زادگاهش سنندج، صرف تدریس زبان کردی کرده است.

این کارگروه از سازمان ملل متحد خواست ضمن محکومیت این اقدام، مقامات جمهوری اسلامی را در قبال نقض سیستماتیک حقوق کردها و دیگر اقلیت‌ها در ایران پاسخگو کند.

در این بیانیه همچنین از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته شده تا با احترام به میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، خانم محمدی و دیگر اعضای انجمن فرهنگی «نوژین» را هر چه زودتر آزاد کنند.

زارا محمدی، فعال مدنی و مدرس زبان کُردی، ۱۸ دی ۱۴۰۰،‌ به همراه شمار دیگری از فعالان مدنی کُرد و شهروندان سنندج برای اجرای حکم حبس خود راهی زندان سنندج شد.

زارا محمدی در خرداد ۱۳۹۸ بازداشت و در تیر ۱۳۹۹ به اتهام «تشکیل گروه علیه امنیت کشور» به ۱۰ سال حبس محکوم شد. این حکم بعدتر در دادگاه تجدید نظر به پنج سال حبس تبدیل شد.

او به مدت ۱۲ سال در شهر سنندج و روستاهای اطراف آن به صورت داوطلبانه به آموزش زبان کُردی مشغول بوده است.

XS
SM
MD
LG