فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) برای دومین بار در کمتر از ۴۸ ساعت یک مأموریت نیروی ویژه بمبافکنها را در خاورمیانه انجام داد.
«سنتکام» در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت که این عملیات «نمایانگر قدرت نظامی آمریکا و همکاری آن با کشورهای شریک در منطقه» است.
بر اساس این گزارش، در این مأموریت، دو فروند بمبافکن B-52 از پایگاه هوایی «فیر فورد» در بریتانیا به پرواز درآمدند و ضمن عبور از اروپا و شش کشور منطقه تحت مسئولیت سنتکام، اقدام به سوختگیری هوایی و تمرینات نظامی در مناطق تعیینشده کردند.
همچنین، یکی از کشورهای شریک منطقهای جنگندههایی را برای اسکورت بمبافکنها در طول مأموریت اختصاص داد.
در روز دوشنبه ۲۹ بهمن، نخستین «مأموریت گروه ضربت بمبافکن» از سوی سنتکام در خاورمیانه با هدف نمایش قابلیتهای استقرار و حفظ سریع نیروها و تجهیزات در منطقه انجام شد.
در ماه نوامبر سال گذشته میلادی نیز چند بمب افکن «بی-۵۲» و هواپیماهای سوخترسان به منطقه فرستاده شدند تا از ادامه حضور نظامی آمریکا هنگام خروج ناو هواپیمابر «یو اساس آبراهام لینکلن» اطمینان حاصل کنند.
بمبافکنهای «بی۵۲» که توانایی حمل سلاح هستهای دارند، به طور مکرر برای هشدار به جمهوری اسلامی به خاورمیانه اعزام شدهاند.
داراییهای نظامی ایالات متحده، به ویژه در دریای سرخ، در خنثی کردن حملات حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی نقش حیاتی داشته است.
حوثیها که به عنوان نیروی نیابتی جمهوری اسلامی شناخته میشوند، در سال ۲۰۱۴ میلادی صنعا، پایتخت یمن، را تصرف کردند و با ائتلاف منطقهای به رهبری عربستان سعودی و دولت قانونی یمن که در بندر عدن مستقر است، درگیر شدند.
حوثیها که در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گرفته بودند، با آغاز به کار جو بایدن و با توجیه «امکان دریافت کمکهای بشردوستانه» از این فهرست خارج شدند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز چهارم بهمن با صدور یک فرمان اجرایی اعلام کرد که روند بررسی برای قرار دادن «انصارالله» یمن، معروف به حوثیها، در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آغاز شده است.
بر اساس این دستور، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، موظف است در مدت ۳۰ روز گزارشی درباره این موضوع به رئیسجمهوری ارائه دهد و پس از آن، اقدامات لازم را برای اعلام رسمی این گروه بهعنوان یک سازمان تروریستی انجام دهد.