انجمنهای صنفی فرهنگیان کرمانشاه، اسلام آباد غرب و هرسین در بیانیهای نسبت به «تعرض همه جانبه» دولت به «معیشت، زندگی و وظیفه خطیر و ارزشمند معلمین و اساتید دانشگاهها» اعتراض کردند.
نویسندگان در این بیانیه پیامد سیاستهای «مخرب و ویرانگر آموزشی» و به انزوا کشاندن تحصیلات پایهای و دانشگاهی را «موجبات» بازداشت، اخراج و انفصال از خدمت معلمان، اساتید دانشگاهها و کارگران دانسته و تاکید کردهاند که «اخراج و انفصال از خدمت سرمایههای ملی در کمال ظلم و بیعدالتی» انجام میشود را محکوم میکنند.
امضا کنندگان این بیانیه در بخشی از این متن مشترک خواستار «پایان دادن به تهدید و تعدی و هتک حرمت» معلمان و اساتید دانشگاهها شدند و لغو و بی اثر نمودن «کلیه احکام ظالمانه بر ضد همکاران فرهنگی و دانشگاهی» را درخواست کردند.
اخراج اساتید در روزهای اخیر و زمزمههای جذب افراد نزدیک به حکومت در دانشگاهها انتقادات زیادی را به دنبال داشته است. در همین رابطه روزنامه اعتماد، چاپ تهران، روز پنجشنبه نهم شهریور، در گزارشی درباره اخراج دهها تن از اساتید دانشگاهها در روزهای اخیر و در آستانه آغاز سال تحصیلی، از این رویکرد به عنوان سیاست «يكدستسازی بدنه آموزش عالی» نام برده بود.
«کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران» نیز یکشنبه پنجم شهریور ماه با صدور بیانیهای، نسبت به «مداخله مخرب» نهادهای دولتی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی در حوزه آموزش و دانشگاهها هشدار داد.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، محسن برهانی، داريوش رحمانيان، آذين موحد، حسين علايی، علی شريفیزارچی، آمنه عالی، حميده خادمی، رضا صالحیاميری، رهام افغانیخراسكانی و محمدرضا نظرینژاد، وحید عیدگاه، لیلی ورهرام، جواد بشری، قاسم عزیزی، میلاد عظیمی، حسین مصباحیان و مهدی خویی، از جمله اساتیدی هستند که احكام بدوی شفاهی يا كتبی ممنوعيت از تدريس و یا انفصال از تدریس دريافت كردهاند.