در پی تداوم ناترازی بین تولید و مصرف برق کشور و روند رو به رشد مصرف برق، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر از احتمال قطع برق در تهران و رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز از رسیدن خاموشی به صنعت داروسازی خبر دادند.
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی تهران به خبرگزاری ایلنا گفته است شرکتهای دارویی علاوه بر تامین ارز در تامین ریال با چالش روبهرو هستند و نمیتوانند منابع مالی مورد نیاز برای تامین سرمایه در گردش را فراهم کنند و حالا مشکل قطعی برق نیز به معضلات روزانه آنها اضافه شده است.
ادعای رجبی مشهدی در مورد احتمال قطع برق در تهران در حالی است که برخی مناطق شهر تهران روز پنجشنبه ۲۱ تیر با ۵ ساعت قطعی برق مواجه بودند. این قطعی برق کمسابقه همزمان با تعطیلی ۱۳ استان کشور رخ داد و رسانههای داخلی و مقامات سعی کردند آن را به «گرمای هوا» و «افزایش مصرف» نسبت بدهند.
قطع برق در شهرهای مختلف موجی از انتقادات در شبکههای اجتماعی را به دنبال داشته است. انتقادات و اعتراضاتی که نهادهای امنیتی برای جلوگیری از کشانده شدن آن به خیابانها به موضوع برق نیز ورود کردهاند و آن طور که وزارت نیرو به صاحبان صنایع اعلام کرده، مدیریت توزیع و قطع برق در اختیار نهادهای امنیتی قرار گرفته است.
گزارشهای منتشر شده نشان میدهد در حالی که جمهوری اسلامی در ۲۰ سال گذشته بخش عمدهای از سرمایههای کشور را به بهانه «تولید برق» صرف توسعه برنامههای هستهای خود و «تکمیل نیروگاه بوشهر» کرده، مردم همزمان با تابستان و افزایش دما در ایران با مشکل تکراری قطع گسترده برق روبرو شدهاند.
کارشناسان، نداشتن برنامه و رفتار خارج از چارچوبهای اقتصادی در مباحث توسعهای را عامل اصلی ناترازی در حوزه انرژی میداند و معتقدند با این شیوه حکمرانی نمیتوان به بهبود شرایط امید داشت.
پیشتر روزنامه «دنیای اقتصاد» در چرایی به وجود آمدن شرایط فعلی نوشته بود: «ناهمخوانی درآمدها در برابر هزینهها باعث شده تا از یک سو سرمایهگذاران تمایل چندانی به حضور در صنعت برق نداشته باشند و تمایل بیشتری به سرمایهگذاری در سایر صنایع داشته باشند و از طرفی، دولت هم که یارانه سنگینی به مشترکان خانگی و کشاورزی میپردازد، خود قادر به احداث نیروگاه و حتی پرداخت مطالبات نیروگاهداران، پیمانکاران و تولیدکنندگان تجهیزات صنعت برق نباشد.»