به گفته یک مدافع «حقوق معلولان» برنامه هفتم توسعه با رویکرد «حذف مددجویان از چرخه حمایتی» تدوین شده است و بر اساس این برنامه سالانه ۲۰ درصد از مددجویان از چرخه حمایتی حذف خواهند شد.
بهروز مروتی، مدیر کمپین معلولان این اقدام را «ظلم بزرگ دولت» در دل برنامه هفتم توسعه دانست و تاکید کرد که با گذشت ۴۵ سال از عمر بهزیستی هنوز هیچ زیرساختی در این زمینه فراهم نشده است.
وبسایت خبرآنلاین نیز از تجمع جمعی از معلولان مقابل مجلس در روز یکشنبه ۷ خرداد خبر داد و آن را در اعتراض جامعه معلولان به اقدام اخیر دولت دانسته است.
بهروز مروتی معتقد است ماده ۱۶ برنامه هفتم توسعه که به کارفرمایان اجازه داده تا حقوق و دستمزد نیروهای معلول را پایینتر از حداقل دستمزد مصوب پرداخت کنند و این اقدام را «قانونی کردن بیقانونی در حق نیروهای معلول» دانسته است.
خبرآنلاین در مورد تجمع معلولان در مقابل مجلس نوشته است که دو نماینده مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع معترضین قول دادند پس از ارائه برنامه هفتم به مجلس در اصلاح مفاد آن ایفای نقش کرده و مانع حذف حمایت دولت از معلولان شوند.
از جمله نکاتی که در لایحه برنامه هفتم توسعه مورد انتقاد قرار گرفته، آن است که در ماده ۱۶ به کارفرمایان اجازه داده شده است که «به افراد با شرایط خاص که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، کمتر از حداقل دستمزد مصوب سال» پرداخت کنند. افرادی هم که از سوی سازمان زندانها معرفی میشوند، شامل این موضوع خواهند شد.
در صورت تصویب این لایحه، حداقل دستمزد که مورد تاکید قانون کار است، نادیده گرفته خواهد شد.
پیش از این، اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز با انتقاد از لایحه برنامه هفتم توسعه، آن را «به شدت ضد کارگری»، «حمله به تمام معنی بر زندگی ضعیفترین و بیپناهترین کارگران» و «یورش علیه زندگی و معیشت کارگران و دیگر مزدبگیران جامعه» نامیده بود.
روز دوشنبه ۸ خرداد، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی اعلام کرد که برنامه پنجساله هفتم توسعه در جلسه فوق العاده هیات دولت تصویب شد. به گفته این مقام دولتی، این لایحه پس از برگزاری ۴۵ جلسه کمیسیون «تخصصی» و ۷ جلسه هیات وزیران به تصویب دولت رسیده است.
این لایحه به زودی به مجلس ارائه خواهد شد تا در دستور کار مجلس قرار گیرد. لایحه برنامه هفتم توسعه دو سال پس از پایان دوره قانون پنج ساله ششم توسعه تهیه شده است.
برنامه ششم توسعه برنامه پنجساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بین سالهای ۱۳۹۶ تا۱۴۰۰ بود. آن برنامه به منظور دستیابی به رشد اقتصادی متوسط سالیانه ۹ درصد و ضریب جینی ۲۹ درصد در سال پایانی برنامه ارائه شده بود. اهدافی که در پایان اجرای آن برنامه نیز تحقق پیدا نکرد.