دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی از برگزاری کنکور در سال ۱۴۰۴ به شکل کنونی خبر داده و گفته هنوز اصلاح مصوبهٔ کنکور در صحن شورا مطرح نشده است.
عبدالحسین خسروپناه در روزهای گذشته نیز تاکید کرده بود برخی پیشنهادات برای تغییر مصوبه کنکور مطرح است.
خسروپناه همچنین تاکید گفته بود سهمیههای ورود به دانشگاه به شکل فعلی عادلانه نیست و باعث میشود که دانشآموزانی با سطح علمی ضعیف در رشتههای پرمخاطب مانند پزشکی پذیرفته شوند.
در همین حال، سخنگوی دولت پزشکیان پنجشنبه سوم آبان ماه گفته بود: «مرجع تخصصی در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی است» و «کنکور ۱۴۰۴ تغییر نخواهد کرد.»
زمزمه ایجاد تغییرات در برگزاری کنکور و نحوه ورود متقاضیان به دانشگاه با واکنشهای بسیاری مواجه شده است. سکینه سادات پاد، دستیار رئیس دولت سابق در پیگیری «حقوق و آزادیهای اجتماعی» در شبکه اجتماعی ایکس در اینباره نوشت: «پیرو مطالبه تعداد کثیری از دانشآموزان در خصوص مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی […] با دبیر محترم شورا مکاتبه کردم. پیشنهاد میکنم شورا، بدون تعجیل در اجرا، مصوبه را با تامل بیشتر بررسی کند.»
این در حالی است که پیشتر رسانهها درباره تغییر مصوبه به نقل از دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشته بودند: «این مصوبه برای سال آینده اجرایی میشود.»
او از قوا وزیر آموزش و پرورش گفته بود: این «مصوبه شوراست و وزارت آموزش نمیتواند [به آن] ورود کند.»
مصوبه مورد نظر ۲۵ تیر ۱۴۰۱ توسط ابراهیم رئیسی، رییس دولت وقت، با نام «ماده واحده تکمیل و اصلاح موادی از سیاستها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» ابلاغ شده بود.
براساس این مصوبه مقرر شده سهم نمره کنکور به تدریج از نتیجه نهایی متقاضیان کاسته شود و به جای آن نقش سوابق تحصیلی داوطلبان در پذیرش پررنگ شود.
این طرح منتقدان سرسختی دارد که معتقدند شرایط همه مدارس کشور در برگزاری امتحانات نهایی یکسان نیست و همچنین کیفیت آموزش نیز در مدارس مختلف، متفاوت است و تاثیر قطعی سوابق تحصیلی میتواند موجب «ناعدالتی» شود.