در روزهایی که شبکه بهداشت و درمان کشور با موج مهاجرت گسترده پرستاران و پزشکان روبهرو است معاون «تهذیب و تربیت» حوزههای علمیه گفته که برخی روانشناسان دانشگاهی، نوجوانان را «به فعل حرام» توصیه میکنند برای همین دو هزار طلبه روانشناس در کشور فعالیت میکنند.
محمد عالمزاده نوری با اتهام زنی به شبکه درمان کشور مدعی شده که «برخی روانشناسهای دانشگاهی، نوجوانان را برای آرامش روانی به فعل حرام توصیه کردهاند.»
این روحانی تاکید کرده که «ما در حوزه علمیه حدود دو هزار طلبه داریم که به صورت تخصصی در زمینه روانشناسی و مشاوره تحصیلات دانشگاهی دارند.»
به باور کارشناسان حضور روحانیون و دخالت حوزههای علمیه در تمامی امور حکمرانی یکی از آسیبهایی است که سالهای اخیر شدت گرفته و به توسط حلقههای قدرت حمایت میشود. این رویکرد به حدی است که دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی حوزه علمیه هفدهم تیرماه سال جاری به روزنامه شرق گفته بود که «سواد پیشگیری از بیماری در وزارت بهداشت وجود ندارد، وظیفه حوزه علمیه است که آن را احیا کند.»
علی کشوری تاکید کرده بود که «ما متکفل فقر دانش و تخصص در وزارت بهداشت میشویم و روایات سلامت را تبلیغ میکنیم.»
دخالت روحانیون در سالهای گذشته مخالفتهایی را نیز به دنبال داشت بهطوریکه روز شنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ مشاور وقت وزير و مدير كل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی خواستار ورود حوزههای علميه كشور برای مقابله با ورود برخی افراد در لباس روحانيت به عرصه آموزشی و مداخله در امر درمان شده بود. این مخالفتها اما موردی بوده و در سالهای اخیر حوزه علمیه بصورت سیستماتیک در حال ورود به حوزههایی همچون درمان و اقتصاد است.
به باور ناظران پررنگتر شدن حضور روحانیون در حوزههای آموزش و درمان و سایر بخشها بخشی از برنامهریزی جمهوری اسلامی برای پیشبرد برنامههایی است که تحت عنوان «گام دوم انقلاب» مطرح شده است.