لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۱۶:۴۷

ادامه واکنش‌ها به اظهارات رفیق‌دوست؛ افشای جزئیات تأمین مالی ترورها


شاپور بختیار، فریدون فرخزاد، شهریار شفیق، غلامعلی اویسی
شاپور بختیار، فریدون فرخزاد، شهریار شفیق، غلامعلی اویسی

پس از واکنش‌های گسترده به اذعان محسن رفیق‌دوست به نقش محوری‌اش در ترورهای برون‌مرزی جمهوری اسلامی، دفتر وزیر سپاه در دهه ۶۰ خورشیدی ادعا کرد که شاید او «اشتباه به خاطر آورده» و اظهاراتش «قابل استناد» نیست. در این حال جزئیات تازه‌ای از نقش رفیق‌دوست در ترورها و نحوه تأمین منابع مالی آن فاش شده است.

دفتر محسن رفیق‌دوست روز دوشنبه ۲۰ اسفند در پی پوشش خبری گسترده اظهارات او درباره نقش کلیدی‌اش در ترور شخصیت‌هایی از جمله شاپور بختیار، شهریار شفیق، فریدون فرخ‌زاد و غلام‌علی اویسی، در بیانیه‌ای مدعی شد که رسانه‌ها از اظهارات این عضو ارشد سپاه «بهره‌برداری و سوءاستفاده» کرده‌اند.

محسن رفیق‌دوست، اولین وزیر سپاه از نقش خود در ترور مخالفان می‌گوید
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00

در بیانیه دفتر رفیق‌دوست که در وب‌سایت دیده‌بان ایران، رسانه‌ای که با او مصاحبه کرده بود، منتشر شده، رسانه‌هایی که اظهارات این عضو ارشد سپاه پاسداران را بازتاب داده بودند «معاند» و «مغرض» نامیده شده است.

دفتر رفیق‌دوست ادعا کرده است که او «در سنوات گذشته جراحی مغز با عوارض گسترده انجام داده» و «ممکن است برخی خاطرات و اسامی را به صورت اشتباه به خاطر آورد.»

این ادعا در حالی است که محسن رفیق‌دوست اطلاعاتی را درباره ترورهای مذکور فاش کرده که تاکنون مطرح نشده بودند.

با گذشت دو روز از پخش گفت‌وگوی ویدئویی محسن رفیق‌دوست، واکنش‌ها درباره آن همچنان ادامه دارد.

امیرحسین اعتمادی، مشاور سیاسی شاهزاده رضا پهلوی با استناد به اظهارات رفیق‌دوست درباره ترور فریدون فرخزاد و شایعات مطرح شده درباره آن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یکی از کمپین‌های دیس‌اینفورمیشن جمهوری اسلامی در چند سال گذشته مربوط به قتل فریدون فرخزاد بود. وقتی دو سه دهه بعد از به قتل رساندن او، دیدند که چه اندازه بین مردم و به ویژه جوانان ایران محبوب است، این دروغ را پخش کردند که فرخزاد را خود مخالفان رژیم کشتند چون او قصد بازگشت به ایران را داشت.»

به تأکید آقای اعتمادی «دستور قتل» فرخزاد «از تهران صادر شد» و «جمهوری اسلامی فرخزاد را کشت»، چرا که او «در آخرین کنسرت‌هایش در کانادا دوباره شدیداً به خمینی حمله کرد و او را جانی جماران خواند.»

پس از انتشار مصاحبه اخیر محسن رفیق‌دوست، عبدالله عبدی روزنامه‌نگار ساکن سوئد نیز ویدئویی منتشر نشده مربوط به اظهارات او در سال ۱۳۹۷ حاوی اطلاعاتی تازه منتشر کرد که چگونگی تأمین بودجه ترورهای جمهوری اسلامی در اروپا را توضیح می‌دهد.

رفیق‌دوست در این ویدئو می‌گوید: «با پورسانتی که از خرید و فروش اسلحه برای جنگ می‌گرفتیم، هزینه ترورها و برخی اقداماتی که ردیف بودجه نداشت را تأمین می‌کردیم.»

این روزنامه‌نگار توضیح داده که از او خواسته شده بود «بعد از حیات» رفیق‌دوست آن را منتشر کند، اما حال که «محسن رفیق‌دوست این موضوع را علنی و در رسانه‌ای داخلی بیان کرده»، و خبرگزاری مرتبط با سپاه نیز «سعی در تشکیک» آن کرده، «تکلیف اخلاقی» از دوشش برداشته شده و بر اساس «مسئولیت در برابر تاریخ و ملت ایران» این «روایت تکمیلی» از اظهارات رفیق‌دوست را منتشر کرده است.

مهدی صارمی‌فر، روزنامه‌نگار نیز این نکته از اظهارات رفیق‌دوست را مورد تأکید قرار داده که گفته است حساب مذکور که پول ترورها از آن تأمین می‌شد «تحویل وزیر بعدی» سپاه، یعنی علی شمخانی بود و سپس این وزارتخانه با «وزارت دفاع ادغام شد» و وزیر وقت دفاع نیز اکبر ترکان بود.

در این حال، ناصر ترکان، فرزند اکبر ترکان پخش مصاحبه رفیق‌دوست در این روزها را دارای «معنای مهمی در خفا» دانست و مدعی شد که «گروهکی داخلی در تلاش است به غرب پالس خطرناک بودن [جمهوری اسلامی] ایران را بدهد» به این مفهوم که نشان دهد «ایران‌هراسی آنها درست بوده است.»

محسن رفیق‌دوست گفته است که خودش «فرمانده» ‌ترورها بود و «معمولا» اعضای جدایی‌طلبان «باسک» اسپانیا مأمور اجرای ترورها می‌شدند.

او اضافه کرده است: «ما گفتیم می‌خواهیم چنین آدمی را ترور ‌کنیم. گفتند این‌قدر می‌گیریم. یک روحانی مصری در آلمان بود که رفیق آنها بود. ما پول را پیش او گذاشتیم گفتیم اگر زد به او بده.»

امیر طاهری، روزنامه‌نگار پیش‌کسوت درباره اظهارات محسن رفیق‌دوست به صدای آمریکا گفته است «حرف‌هایی که می‌زند مربوط به اوایل جمهوری اسلامی است که هنوز گروه‌های تروریستی خود را درست نکرده بودند و از جنایتکاران حرفه‌ای کمک می‌گرفتند و البته این سیاست را تا امروز هم ادامه می‌دهند.»


اظهارات امیر طاهری هم‌زمان با برگزاری دادگاهی در آمریکا درباره ادامه تلاش‌های جمهوری اسلامی برای ربودن و ترور مخالفان حکومت ایران است.

روز دوشنبه مقام‌های دادستانی آمریکا حکومت ایران را متهم کرده‌اند که پس از ناکامی در به دام انداختن مسیح علی‌نژاد از طریق کشاندن او به ترکیه، توطئه دیگری را برای ربودن این روزنامه‌نگار مخالف جمهوری اسلامی و مجری برنامه «تبلت» صدای آمریکا طراحی کردند که ناموفق ماند.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز در روز دوشنبه ۲۰ اسفند، بی‌شرمانه‌ترین تلاش جمهوری اسلامی برای ساکت کردن مسیح علی‌نژاد ،سه سال قبل، در سال ۲۰۲۲ میلادی، زمانی رخ داد که به گفته دادستان‌ها، عوامل وابسته به سپاه پاسداران با استخدام اعضای یک گروه تبهکار روسی، برای قتل این روزنامه‌نگار ایرانی توطئه کردند.

به گفته مقامات آمریکا، این توطئه پس از لو رفتن یک عضو باند تبهکار روسی که با زیرنظر گرفتن محل سکونت مسیح علی‌نژاد در محله بروکلین شهر نیویورک سعی کرده بود در منزل او را باز کند، نقش بر آب شد.





XS
SM
MD
LG