با آشکار شدن رانت بورسی برای عدهای خاص پس از انتشار مصوبه ۵۱ روز قبل مشخص شد که برخیها با «رانت اطلاعاتی» مدیریت بازار کرده و اکثریت سهامدارن در اردیبهشت ماه متحمل زیان شدند.
بر اساس اعلام خبرگزاری «فارس» ۵۱ روز پیش پس از نامه معاون اول رئیس جمهور پیرامون خوراک پتروشیمی؛ بازار بورس شاهد ریزش تاریخی و ادامهدار بود و افت شاخص کل تا هفتههای بعد از تاریخ این مصوبه تا ۳۵۰ هزار واحد رسید.
بازار بورس متاثر از انتشار خبر این رانت، روز گذشته روندی کاملا نزولی به خود گرفت. مشخص شدن دلیل ریزش بورس در اردیبهشت ماه، امروز همه شاخصهای عملکردی بورس را منفی کرد تا خروج پول حقیقی از بازار سرمایه نیز شدت بیشتری به خود بگیرد.
مرور شرایط بازار در روز بعد از ارسال نامه مخبر نشان میدهد شاخص کل بورس اوراق بهادار یکی از سیاهترین روزهای معاملاتی خود را پشت سر گذاشت و با ریزش بیش از ۱۲۰ هزار واحدی همراه شد.
دیروز هم متاثر از افشای این رانت اطلاعاتی نمادهای پالایشی بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. ریزش پالایشیها متأثر از دو خبر کاهش نرخ پایه دلار به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان و افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها رخ داد.
در همین رابطه «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت با رد این خبر گفته است: «این سوءبرداشت ناشی از عدم دقت حوزه اداری دبیرخانه هیأت دولت بود و اگر چه این موضوع در جلسه ۱۷ اردیبهشت هیأت وزیران مطرح شد اما تصویب نشد و برای بررسی و اعلام نظر کارشناسی به یک کارگروه و کمیته ارجاع شد.»
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در همین رابطه به فارس گفته است: «در ابلاغیه دولت، تاریخ جلسه هیأت وزیران ۱۷ اردیبهشت ۵۱ روز پیش قید شده است. در آن زمان شاخص در محدوده ۲.۴ میلیونی قرار داشت و پس از آن شاخص کل بورس روند نزولی پیدا کرد.»
به گفته وی برخی با اطلاع از این مصوبه اقدام به فروش سهام کردهاند. به عبارت دیگر، ظن افشای اطلاعات نهانی در بازار سهام قوت گرفته است.
اقتصاد آنلاین نیز در واکنش به این موضوع نوشته است که روز ۱۸ اردیبهشت و ریزش سنگین بورس آن را دوشنبه سیاه نامیدیم اما به نظر امروز سیاهترین روز در تقویم سرمایه گذاری کشور باشد روزی که متوجه میشوید افرادی با داشتن رانت اطلاعاتی آوار سهامشان را بر سر سهامدار خرد ریختند و سود کردند و رفتند.