در حالی که رسانههای وابسته به حکومت اعلامکردند که بیش از ۳ میلیون نفر جمعیت در طول ۱۰ کیلومتری خیابان ولیعصر یا همان خیابان «پهلوی» تهران گرد هم آمده و به جشن و شادی پرداختهاند، گزارشها از پایتخت حاکی است برپایی این جشن مذهبی - حکومتی باعث ایجاد ترافیکهای طولانی و چندین ساعته در مناطق مختلف شهر شد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران به برنامه خبری سیمای جمهوری اسلامی گفت: «شرایط ترافیکی در تهران بسیار خاص بوده و این شهر و خیابان ولیعصر برای نخستین بار چنین جمعیتی را تجربه کرده است.»
برخی کاربران توئیتر در پاسخ به این ادعا به راهپیمایی سکوت ۳ میلیون نفری مردم در خرداد سال ۸۸ اشاره کرده و نوشتند که این اولین بار نیست، مردم قبلا هم میلیونی به خیابانها آمده بودند.
عبدالرضا داوری فعال سیاسی اصولگرا و از چهرههای سابقا نزدیک به محمود احمدی نژاد هم با زیر سوال بردن رقم ۳ میلیون نفری مورد ادعای حاکمیت با محاسبه طول و عرض خیابان ولیعصر و ضریب تراکم انسانی آن منطقه نوشت :«جمعیت حاضر در مهمانی غدیر شهرداری تهران نهایتا ۳۷۵ هزار نفر و معادل ۴ درصد جمعیت پایتخت بوده است.»
یک کاربر دیگر توئیتر هم نوشت: «امشب مسیر ۸ دقیقهای از گمرک تا خونهمون دوساعت و ربع تو ترافیک بودیم، خستگی، جوش آوردن ماشین،کنسل شدن مهمونی تولد و...
امیدوارم همه اونایی که کارناوالشون باعث ایجاد این همه ترافیک شد، تو وقت اورژانس مریضی عزیزانشون پشت یه ترافیک چندساعته گیر کنن»
صبا آذرپیک خبرنگار اصلاحطلب نیز با انتشار تصویر ترافیکی شهر تهران در توئیتر به موضوع حقالناس اشاره کرد و نوشت «امام علی ازتون راضیه که امروز صدها آمبولانس در ترافیکهای وحشتناک این شهر گیر کردند و شعورتون نرسید این جشن رو در حرم و اون محدوده اجرا کنید! نه قلب تهران
گور پدر مریض و ترافیک و آمبولانسها!
همه فدای بیعقلی شما بشن!
یکساعته آمبولانس هنوز از ملاصدرا نرسیده فاطمی
خبرگزاری مهر اما در گزارشی از این مراسم نوشت: «اتفاق امروز تداعی کننده پیادهروی اربعین بود. مردم تهران، امروز نشان دادند که غدیر، گره محکمی برای رشته دیانت و تکمیل رسالت است.»
اشاره این خبرگزاری به پیاده روی اربعین و مقایسه آن با مراسم دولتی امروز در پیوند است با مراسمی که از چند سال قبل با همکاری دولت عراق و با سرمایه گذاری جمهوری اسلامی ایران در ایام چهلمین روز کشته شدن امام سوم شیعیان در عراق برگزار می شود. در این مراسم شیعیان فاصله های زیادی را تا رسیدن به کربلا پیاده طی میکنند و در طول مسیر هم از انواع پذیراییها و خوراکیها بهرهمند میشوند.
عده ای معتقدند راهپیمایی اربعین به آیینی برای قدرت نمایی شیعیان ایران و عراق تبدیل شده است.