چین در ادامه برنامههای فضایی خود، به زودی سه فضانورد دیگر را برای اقامتی شش ماهه به ایستگاه فضایی این کشور در مدار زمین اعزام میکند.
این طولانیترین مأموریت فضایی چین و بیشترین زمان صرف شده توسط چینیها در فضا خواهد بود.
والری پولیاکوف، فضانورد روسی در دهه نود میلادی با چهارده ماه اقامت در ایستگاه فضایی «میر» در این زمینه رکوردار است.
به گزارش آسوشیتدپرس، انتظار میرود فضاپیمای «شنژو-۱۳» شنبه شانزدهم اکتبر از پایگاه «جیوکوان» در حاشیه صحرای گبی در شمال غرب چین به فضا پرتاب شود.
سه فضانورد قبلی چین که به ایستگاه فضایی «تیانهه» اعزام شده بودند، پس از ۹۰ روز اقامت در این مرکز، ماه سپتامبر گذشته به زمین بازگشتند.
نام یک زن نیز در فهرست فضانوردان اعزامی دیده میشود و او نخستین زن چینی است که به ایستگاه فضایی میرود.
این فضانوردان علاوه بر پروژههای پژوهشی، به ساخت و تجهیز ایستگاه فضایی تیانهه میپردازند که یکی از مهمترین بخشهای برنامه فضایی چین محسوب میشود.
پروژههای فضایی چین توسط ارتش اداره میشود و این کشور قصد دارد ظرف دو سال آینده، فضانوردان بیشتری را برای تکمیل ایستگاه تیانهه به فضا اعزام کند.
شنژو ۱۳، پنجمین فضاپیمایی است که در ماههای اخیر به این مرکز فضایی میرود.
چین به دلیل اعتراض آمریکا به ماهیت محرمانه برنامههای فضایی و احتمال استفاده نظامی، از دسترسی به ایستگاه فضایی بینالمللی محروم شده است.
براساس قوانین ایالات متحده، همکاریهای فضایی آمریکا و چین ابتدا باید به تصویب کنگره برسد؛ این در حالی است که چینیها با کارشناسان فضایی فرانسه، سوئد، روسیه، یا ایتالیا همکاری دارند.
چین از اوایل دهه ۹۰ میلادی برنامههای بلندمدت خود را برای ساخت ایستگاه فضایی مستقل در مدار زمین آغاز کرده است.
این کشور پروژههای اکتشافی مختلفی را برای سفر به کره ماه دنبال میکند و اخیرا یک کاوشگر بدون سرنشین را با موفقیت به کره مریخ فرستاد.