معلمان و فرهنگیان در شهرهای مختلف ایران روز یکشنبه، ۱۱ اردیبهشت در اعتراض به اجرا نشدن همسانسازی حقوق بازنشستگان، آییننامه ناقص رتبهبندی معلمان و «سرکوب فعالان صنفی» دست به تجمع زدند.
این تجمعات در برخی شهرها با حمله ماموران نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد و در بوشهر، ماموران ضمن ضرب و شتم معترضان دستکم ۶ نفر از آنها را بازداشت کردند.
آرش صادقی، فعال مدنی در ارتباط با برخی معلمان معترض بوشهری که امروز مورد حمله یگانهای انتظامی و ویژه سرکوب قرار گرفته و دستگیر شدند، نوشته است: «تا این لحظه هویت حمید خجسته، اردشیر صیادی، یوسف صیادی، فریدون شفیعی، محمود ملاکی و محسن عمرانی از معلمان دستگیر شده در بوشهر، مشخص شده است.»
در برخی شهرها مانند سنندج نیز جو شدید امنیتی در سطح شهر گزارش شده است و معترضان در چند شهر نیز خواهان آزادی همکاران خود شدند.
بر اساس گزارش کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، تجمعات در بسیاری از شهرها از جمله کرج، بوشهر، یزد، و اصفهان در مقابل دفاتر ادارات آموزش پرورش برگزار شد.
در تهران، اگرچه اعلام شده بود تجمع معلمان در مقابل مجلس برگزار خواهد شد اما کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان میگوید «با توجه به جو شدید امنیتی... تعدادی از همکاران در یکی از پارک های تهران تجمع کردند»
فعالان سیاسی و صنفی ایران حتی پیش از برگزاری روز معلم از موج جدید «بازداشت معلمان معترض» خبر داده بودند.
احمد مدادی، کارشناس آموزش و عضو سابق کانون صنفی معلمان روز شنبه با انتشار توییتی از «بازداشت گسترده فعالان صنفی معلمان در آستانه تجمع سراسری روز معلم» خبر داد و نوشت: «صبح امروز چهار تن از اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، علی اکبر باغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی بازداشت شدند.»
هفته گذشته دبیران کل ۳ تشكل فرهنگيان نیز در اعتراض به دستگیری و «اعمال خشونت توام با توهين» به علیحسن بهامين، از دیگر معلمان معترض در شهر یاسوج استان کهگیلویه و بویراحمد اعتراض کرده بودند.
اسکندر لطفی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران هم شنبه دهم اردیبهشتماه در توییتی ضمن اشاره به بازداشت صبح امروز چهار نفر از اعضای کانون صنفی معلمان ایران، در ارتباط با وضعیت یکی دیگر از فعالان صنفی فرهنگیان نوشت: «همچنین ماموران با یورش به منزل شهرام حیدری وسایل الکترونیک ایشان را ضبط کردهاند.»
اعتراضات سراسری فرهنگیان ایران در یکسال گذشته بارها تکرار شده است. معترضان پیشتر اعلام کردهاند: «وجود یک وزیر نالایق و بیکفایت در رأس وزارتخانه» آن را «به محلی برای برنامهریزی و تدوین قوانین و آییننامەهای ضدمعلم و ضدآموزشی تبدیل» کرده است که «تدوین ناقص آییننامه رتبهبندی نمونه بارز این ناکارآمدی است.»
معلمان معترض آنچه را که به عنوان نظام رتبهبندی معلمان در مجلس شورای اسلامی تدوین و «پس از رفع ایرادها» در شورای نگهبان تأیید شد، سرهمبندیهایی میدانند که «حداقلهای مطلوب معلمان» را نیز تأمین نمیکند.