لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۹

انتقاد از موج گسترده احضار، ارعاب و بازداشت معلمان در ایران


تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱
تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱

دبیرکل سازمان معلمان ایران، روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه اعلام کرد که موج احضار، ارعاب و بازداشت فرهنگیان گسترده‌تر شده است.

طاهره نقی‌ئی در مصاحبه‌ای با وب‌سایت خبری- تحلیلی امتداد وعده‌های مسئولین جمهوری اسلامی در رابطه با مطالبات معلمان را «پوچ و غیرعملی» دانست.

دبیرکل سازمان معلمان ایران می‌گوید حاکمیت مانند همیشه تلاش می‌کند که با ارعاب، تهدید، احضار و بازداشت معترضین، جلوی تجمعات را بگیرد.

طاهره نقی‌ئی با اشاره به اینکه ادامه این رویکرد امنیتی به جمعیت معترضین می‌افزاید، تهدید معلمان به اخراج از آموزش و پرورش را «ریختن بنزین بر آتش نارضایتی‌ها» توصیف کرد.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، روز ۱۵ اردیبهشت تهدید کرد که «بر اساس بند ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات اداری، هیات تخلفات می‌تواند معلمانی را که در این تجمعات شرکت می‌کنند، اخراج کند».

موج جدید احضار و بازداشت فرهنگیان که چند روز پیش از روز معلم در ایران آغاز شد، همچنان ادامه دارد.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت از بازداشت فرهاد میرزایی، عضو شورای عالی فعالان صنفی فرهنگیان، در شهر اسلام‌آباد خبر داد.

این درحالی است که محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران، نیز از ۱۰ اردیبهشت زندانی است و ناصر شاه کرمی،علی‌اکبر باغانی، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی، اسکندر لطفی و مسعود نیک‌خواه نیز از معلمانی هستند که همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران سه روز پیش در بیانیه‌ای هشدار داد در صورتی که معلمان زندانی طی روزهای آینده آزاد نشوند، روز پنجشنبه ۲۲ اردیبهشت، یک تجمع اعتراضی در سطح کشور برگزار خواهد کرد.

سازمان دیدبان حقوق بشر نیز روز پنج‌شنبه ۱۵ اردیبهشت در بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان بازداشت‌شده در تظاهرات مسالمت‌آمیز شد.

این نهاد تعداد معلمان بازداشت‌شده را دست‌کم ۳۸ نفر اعلام کرد، اما برخی منابع از افزایش شمار بازداشتی‌ها تا ۷۰ نفر نیز خبر داده‌اند.

شماری از فعالان سیاسی و مدنی ایران هم در هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای نسبت به بازداشت فعالان صنفی معلمان در شهرهای مختلف اعتراض کردند.

هزاران تن از معلمان شاغل و بازنشسته طی ماه‌های گذشته چند تجمع سراسری در ده‌ها شهر ایران برگزار کرده‌اند.

خواسته‌های آنان اجرای کامل طرح رتبه‌بندی، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، توقف فشارهای امنیتی بر فرهنگیان و آزادی معلمان زندانی است. لایحه رتبه‌بندی معلمان آذرماه سال گذشته در مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما معلمان این مصوبه را «سرهم‌بندی» توصیف می‌کنند و می‌گویند طرح مصوب فرسنگها با خواسته‌های آنان فاصله دارد.

بحران معیشتی و تورم افسارگسیخته در ایران طی سال‌های اخیر، اعتراض اقشار مختلف جامعه از جمله کارگران و بازنشستگان را هم به دنبال داشته است.

XS
SM
MD
LG