لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۸

روزنامه «پیام ما»؛ معلمان مناطق مرزی در حال مهاجرت هستند


مدارس در مناطق محروم در ایران
مدارس در مناطق محروم در ایران

روزنامه «پیام ما» در گزارشی به دلایل خالی ماندن صندلی معلمان در مناطق کم‌برخوردار پرداخته و نوشته است که معلمان در این مناطق به دنبال مهاجرت هستند و تنها در یک مورد آموزش و پرورش سیستان‌و‌بلوچستان از ۲ هزار و ۳۰۰ نفر نیروی غیربومی برای انتقال خبر داده است.

در گزارش این روزنامه آمده است که با وجود انگیزه قانون گذار برای جذب نیروهای بومی اما «همین قوانین موجود هم پر از حفره‌هایی است که موجب شده معلم‌ها صندلی‌هایشان را ترک کنند.»

بر اساس این گزارش سال گذشته رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس از کمبود ۳۰۰ هزار معلم و بازنشستگی هر سال ۱۰۰ هزار معلم خبر داده بود. در سال جاری نیز به طور مثال سیستان‌و‌بلوچستان ۱۲ هزار معلم کم دارد.

در استان فارس هم به گفته معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش کمبود ۱۰ هزار و ۳۰۰ نیرو مشکلاتی را ایجاد کرده است.

همچنین در کردستان ۳ هزار ۴۶ کمبود نیرو وجود دارد. در این گزارش اعلام شده که یزد نیز بدون نیروهای حق‌التدریسش، هزار و ۱۰۰ معلم کم دارد.

در همین رابطه عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر اخیرا در نشست علنی مجلس به طور ضمنی خالی بودن کلاس‌های درس در مناطق کم‌برخوردار از معلم را تایید کرد.

این روزنامه نوشته است که معلمان شاغل در مناطق کم برخوردار با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند. این مساله موجب شده تا بسیاری از آنها برای کار در این مناطق انگیزه‌ای نداشته باشند.

بنابر گزارش نشریه پیام ما؛ «تدریس در روستای محروم یعنی امکانات صفر. نه وسیله ایاب و ذهابی و نه حتی امکاناتی که آدم بتواند مایحتاج اولیه زندگیش را فراهم کند.»

گزارش نویس تاکید کرده که چند سال پیش معلم‌ها طعمه گرگ شدند چون باید برای رسیدن به روستاهای صعب‌العبور و دور افتاده از جاده‌های خطرناک بدون هیچ سرویس و وسیله‌ای رد می‌شدند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که معلم‌ها با هزینه شخصی گزاف باید برای رسیدن به کلاس‌های درس رفت و آمد کنند. نه تلفن، نه اینترنت و در بعضی مناطق حتی سرویس بهداشتی وجود ندارد.

یک معلم هم به این روزنامه می‌گوید: «شرایط به حدی طاقت‌فرساست که اگر کسی بومی منطقه نباشد، دوام نمی‌آورد.»

او می‌گوید در مدرسه‌ای تدریس می‌کند که از ابتدای سال تحصیلی تاکنون ۴ تا ۵ معلم بعد از یک سال کار، انتقالی گرفته و از طرف دیگر هم تقریبا ۲۶ نفر در یک سال اخیر بازنشسته شدند و مشخص نیست که صندلی خالی این معلم‌ها چطور پر می‌شود.

بر اساس این گزارش ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان که همان ماده‌ای است که به متقاضیان آزمون فراگیر دستگاه‌های اجرایی اجازه شرکت در آزمون استخدامی برای استفاده از سهمیه‌های استانی را می‌دهد، به یکی از چالش‌های استخدام نیروی انسانی بدل شده است.

این ماده قرار بود سازوکار جدیدی را با استفاده از از ظرفیت‌های موجود، برای جذب نیروی انسانی و جبران کمبودهای مدارس تعریف کند و با هماهنگی‌ با سازمان سنجش، افراد را از طریق آزمون کارشناسی ارشد جذب کند.

آذرماه سال گذشته، وزیر سابق آموزش و پرورش از تغییر در نحوه جذب معلم و بازگشت به جذب معلم فقط از طریق تحصیل در دانشگاه فرهنگیان گفت: «معلم‌ها باید سه سال در دانشگاه‌های دیگر و یک سال در دانشگاه فرهنگیان تحصیل کرده باشند.» اما یک ماه نگذشته بود که صادق ستاری‌فرد، معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به ایرنا گفت: «در خصوص حذف شدن یا نشدن آزمون آموزش و پرورش (ماده ۲۸) تصمیم قطعی گرفته نشده است.»

همه این موارد در حالی روی می‌دهد که در سال‌های اخیر نارضایتی در بین معلمان به اوج رسیده و هر از گاهی تجمعات اعتراضی معلمان برای پیگیری مطالباتشان خبرساز می‌شود.

XS
SM
MD
LG