لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۸

تردید در «به رسمیت شناخته شدن طالبان در جهان» پس از کشته شدن الظواهری در کابل


یک جنگجوی طالبان در محله شیعه نشین دشت برچی، در کابل، افغانستان - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱
یک جنگجوی طالبان در محله شیعه نشین دشت برچی، در کابل، افغانستان - ۱۶ مرداد ۱۴۰۱

طالبان، یک سال پس از تصرف افغانستان و به قدرت رسیدن دوباره در آن کشور، همچنان برای به رسمیت شناخته شدن در جهان تلاش می‌کند. با این که چند کشور با این گروه به نوعی تعامل داشته‌اند، اما این تعامل بیشتر به خاطر وجود بحران انسانی و روزافزون در افغانستان بوده است.

به نوشته بخش انگلیسی صدای آمریکا، افغانستان اخیراً به دلیل کشته‌شدن ایمن الظواهری، رهبر القاعده، توسط ایالات متحده در یک منطقه مسکونی در کابل خبرساز شده و تلاش‌های طالبان برای به رسمیت شناخته شدن در جهان را پیچیده‌تر کرده است.

طالبان ادعا کرده است که از حضور الظواهری در افغانستان اطلاعی نداشت.

آنها ادعا کرده‌اند که این حمله نقض قوانین بین‌المللی و همینطور نقض توافق سال گذشته ایالات متحده در مورد خروج نیروهای نظامی‌اش از افغانستان بوده است.

ایالات متحده نیز طالبان را به نقض توافقنامه بین دو کشور متهم کرد.

توافقنامه دوحه که در فوریه سال ۲۰۲۰ امضا شد، از طالبان، که شورشگران آن زمان محسوب می‌شدند، خواسته بود تا از فعالیت‌های تروریست‌های فراملی در افغانستان جلوگیری کنند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در بیانیه‌ای که در اول ماه اوت منتشر شد، گفت: «طالبان با میزبانی و پناه دادن به رهبر القاعده در کابل، توافق دوحه را نقض کردند و بارها به جهانیان قول دادند که اجازه نخواهند داد که خاک افغانستان توسط تروریست‌ها برای تهدید امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.»

وی افزود: «آنها همچنین [با این کار] به مردم افغانستان و به تمایل خودشان برای به رسمیت شناخته شدن و عادی سازی [روابط خود] با جامعه جهانی خیانت کردند.»

تا به امروز هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است. هر چند این روزها طالبان می‌توانند روی چین، روسیه، و دیگر کشورهایی که در شرایط خصمانه‌ای با غرب به سر می‌برند، حساب کنند.

XS
SM
MD
LG