لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۲۹

طالبان پخش برنامه‌های خبری صدای آمریکا در افغانستان را ممنوع کرد


طالبان پخش برنامه‌های خبری صدای آمریکا در افغانستان را ممنوع کرده است
طالبان پخش برنامه‌های خبری صدای آمریکا در افغانستان را ممنوع کرده است

طالبان شبکه‌های تلویزیونی خصوصی در افغانستان را از پخش برنامه‌های خبری صدای آمریکا منع کرده است.

این ممنوعیت تازه‌ترین مورد از محدودیت‌هایی است که این گروه اسلام‌گرا از زمان به دست گرفتن کنترل این کشور در تابستان گذشته با هدف سرکوب آزادی بیان بر رسانه‌های افغانستان اعمال کرده است.

صدای آمریکا بی‌درنگ طالبان را به دلیل حذف برنامه‌هایش محکوم کرد.

یولاندا لوپز، سرپرست صدای آمریکا، روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت: «ما از طالبان می‌خواهیم که در این تصمیم نگران‌کننده و تأسف‌‌بار تجدیدنظر کند.» به گفته خانم لوپز «محدودیت‌های محتوایی که طالبان برای تحمیل آنها تلاش می‌کنند با آزادی بیان، که مردم افغانستان شایسته آن هستند، در تضاد است.»

سرپرست صدای آمریکا ضمن ابراز «ناامیدی و ناراحتی» از این دستور طالبان به شرکای وابسته تلویزیونی صدای آمریکا در افغانستان، بر تداوم تعهد این نهاد به «ارائه اطلاعات واقعی به مردم افغانستان» تاکید کرد و گفت که صدای آمریکا به اطلاع‌رسانی در تلویزیون، رادیو، سایت‌های اینترنتی، و نیز شبکه‌های اجتماعی، ادامه خواهد داد.

تلویزیون صدای آمریکا هفته‌ای پنج روز برای شرکای افغانستانی خود، یعنی «طلوع نیوز» و «تلویزیون شمشاد»، یک بولتن خبری نیم ساعته را به زبان‌های پشتو و دری، که دو زبان اصلی افغانستان است، تولید می‌کند.

پخش برنامه‌های تلویزیونی صدای امریکا تحت عنوان «تلویزیون آشنا» که از طریق شبکه‌های تلویزیونی طلوع و طلوع نیوز و پیش از آن برای کم و بیش یک دهه از طریق تلویزیون ملی افغانستان پخش می‌شد، از تاریخ ۷ فروردین متوقف شده است. همچنین برنامۀ «اتصال» صدای امریکا که از طریق تلویزیون شمشاد در افغانستان پخش می‌شد نیز قطع شده است.

طالبان علاوه بر صدای آمریکا، پخش برنامه‌های خبری بی‌بی‌سی را هم ممنوع کرده‌اند.

منتقدان داخلی و بین المللی از بدتر شدن وضعیت رسانه‌ها و آزادی بیان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند.

خبرنگاران افغانستانی بارها توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و هدف خشونت قرار گرفته‌اند. دولت موقت طالبان مجموعه‌ای از «قوانین روزنامه‌نگاری» را صادر کرده است که از آن جمله می‌توان به الزام رسانه‌ها به پیروی از تفسیر این گروه درباره «امر به معروف و نهی از منکر» اشاره کرد.

بنا بر یک نظرسنجی که گزارشگران بدون مرز دسامبر گذشته منتشر کرد، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان دست‌کم ۴۰ درصد از رسانه‌های آن کشور حذف شده‌اند، بیش از ۸۰ درصد از زنان روزنامه‌نگار شغل‌شان را از دست داده‌اند، و فضا برای فعالیت خبرنگاران در کابل و سایر نقاط افغانستان «بسیار ناخوشایند» شده است. همچنین صدها خبرنگار از تابستان گذشته تاکنون، از ترس انتقام‌جویی طالبان یا به دلیل مشکلات مربوط به انجام حرفه خود در زمان حکومت این گروه، افغانستان را ترک کرده‌اند.

این در حالی است که طالبان به دلیل بسته نگه داشتن مدارس دخترانه در افغانستان تحت فشار و محکومیت فزاینده بین المللی قرار دارند.

جامعه جهانی به دلایل متعدد، از جمله نگرانی‌های مستمر در زمینه حقوق بشر، تروریسم، و عدم مشارکت زنان در دولت منحصرا مردانه طالبان در کابل، هنوز این گروه را به عنوان حاکم مشروع افغانستان به رسمیت نشناخته است.

XS
SM
MD
LG