چین در واکنش به سفر روز سهشنبه نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، به تایپه، واردات مرکبات، ماهی، و سایر مواد غذایی از تایوان را مسدود کرد.
ایالات متحده با تایوان روابط «غیررسمی» دارد و طبق قوانین فدرال موظف است که ابزار دفاعی را در اختیار تایوان قرار دهد.
با این حال پکن از مختل کردن یکی از مهمترین روابط تجاری جهان در زمینه فناوری، یعنی واردات فناوری تولید تایوان به چین، خودداری کرد.
چین، تایوان را بخشی از خاک خود میٔداند و این دو جز یک رابطه تجاری به ارزش سالانه چند میلیارد دلار، هیچگونه روابط رسمی ندارند.
روابط چین و تایوان به ویژه در زمینه ریزتراشهها و پردازندههای ساخت تایوان که مورد نیاز کارخانههای چینی است، اهمیت زیادی دارد. از این اقلام در ساخت گوشیهای هوشمند و دیگر لوازم الکترونیکی استفاده میشود.
پکن دههها است تهدید میکند که ممکن است ادعای حزب کمونیست چین مبنی بر حاکمیت بر جزیره تایوان را با یک حمله به مرحله اجرا درآورد.
به گزارش آسوشیتدپرس، تجارت دو طرفه چین و تایون در سال گذشته میلادی با ۲۶ درصد افزایش به ۳۲۷.۳ میلیارد دلار رسید.
تایوان نیمی از تراشههای پردازنده جهان را تولید میکند و دارای فناوریهایی است که سرزمین اصلی چین نمیتواند با آن برابری کند. به همین دلیل اخلال در کار تولید و یا تجارت تراشه ها در تایوان بر اقتصاد جهانی اثر میگذارد.
چین این هفته همچنین واردات صدها قلم مواد غذایی دیگر از تایوان، از جمله کلوچه و غذاهای دریایی، را مسدود کرد.
پکن همچنین اعلام کرده است که در آبهای اطراف تایوان چهار روز تمرین نظامی برگزار میکند و این امر ممکن است روند ورود و خروج محمولههای تجاری جزیره تایوان را مختل کند.