لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۰

اپوزیسیون سوریه خواستار توقف حملات هوایی روسیه شد


یکی از نیروهای "تیپ اول" - آرشیو
یکی از نیروهای "تیپ اول" - آرشیو

ائتلاف گروه های ارتش آزاد سوریه در جنوب این کشور روز دوشنبه اعلام کردند که روسیه پیش از آنکه با مخالفان بشار اسد درباره همکاری مذاکره کند، باید بمباران گروه های مخالف را متوقف کند.

به گزارش رویترز، آنها گفتند پیشنهاد حمایت روسیه را رد نکرده اند اما مسکو باید ابتدا حملات خود را متوقف کند.

سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه در اظهاراتی که یک تغییر رویکرد در موضع مسکو به شمار می رود، روز شنبه گفت نیروی هوایی روسیه که از ۳۰ سپتامبر مواضع شورشیان در سوریه را بمباران می کند، آماده است به اپوزیسیون "وطن پرست" سوریه کمک کند.

جبهه حلب

به گزارش جیمی دتمر، خبرنگار صدای آمریکا از ترکیه به دنبال حملات هواپیماهای روسیه به مواضع مخالفان دولت بشار اسد در جنوب حلب، واحد های زرهی ارتش سوریه با پشتیبانی نیروهای آموزش دیده شیعه در ایران که بیشتر آنها از عراق و برخی نیز افغان هستند، وارد عمل می شوند. گزارش شده است به نیروهای افغان وعده داده شده زمانی که دوره خدمت آنها به پایان برسد، اگر زنده بمانند، گذرنامه ایرانی داده می شود.

جیمی دتمر می گوید در حاشیه جنوبی حلب، نیروهای دولت سوریه روزها ابتکار عمل را بدست دارند اما شب ها و زمان هایی که از پشتیبانی هوایی برخوردار نیست، شورشیان مناطقی را که ساعت ها قبل از آنها عقب نشینی کرده بودند، دوباره تصرف می کنند که بار دیگر صبح ها دور جدیدی از حملات هوایی را رقم می زند.

عبدالرحمن، یکی از فرماندهان "گردان احفاد عمر" که بخشی از گروه بزرگتر سکولار "تیپ اول" که مورد حمایت آمریکا است می گوید عملیات زمینی ارتش سوریه در حومه حلب بزرگترین عملیاتی است که مخالفان طی دو سال گذشته شاهد آن بوده اند.

به گفته عبدالرحمان "روس ها همه چیز را با خاک یکسان می کنند و می سوزانند" و روش آنها یادآور روشی است که در گروزنی، مرکز چچن در سال ۱۹۹۴ در پیش گرفتند.

او گفت روزانه ۵۰ یا ۶۰ حمله هوایی صورت می گیرد، روس ها شهرها را بمباران نمی کنند، بلکه روستاها را با خاک یکسان می کنند که بخشی از آنها فقیرترین روستاها در شمال سوریه است.

فرماندهان گروه های شورشی در سوریه در ده ها مصاحبه با صدای آمریکا تایید کردند که مداخله نظامی روسیه تحولات جبهه های جنگ در سراسر شمال سوریه، از مناطق ساحلی لاذقیه گرفته تا استان های حماه و ادلب و اکنون منطقه حلب را تغییر داده است.

پیشروی روزانه ارتش و عقب نشینی شبانه آنها نشان می دهد که احتمالا درگیری ها در اطراف حلب، نظیر درگیری ها در استان های حماه و ادلب طولانی خواهد بود.

یک خودروی ارتش لبنان در حال شلیک موشک تاو - آرشیو
یک خودروی ارتش لبنان در حال شلیک موشک تاو - آرشیو

خبرنگار صدای آمریکا می گوید دو عامل برای شورشیان در رویارویی با حملاتی که فرماندهان ایرانی به طراحی آنها کمک کردند و از پشتیبانی نیروی هوایی روسیه برخوردار است، حیاتی بوده است: استفاده از موشک های ضد تانک تاو و همچنین افزایش نیروهایی که جذب گروه های مخالف دولت شده اند.

چارلر لیستر، تحلیلگر موسسه بروکینگز تخمین می زند که استفاده از موشک های تاو از زمان آغاز مداخله روسیه ۸۵۰ درصد افزایش یافته است. تعدادی موشک های تاو به شورشیان در حلب تحویل داده شده است. اما این موشک ها به طور عمده از سوی گروه های فعال در ادلب و حماه به متحدانشان در حلب داده می شود و به گفته برخی مخالفان دولت، تعداد موشک ها به اندازه ای نبوده است که نیاز آنها را برطرف کند.

شماری از شورشیان که صدای آمریکا با آنها تماس گرفت، می گویند آنها اخیرا موشک های ضدتانک تاو دریافت نکرده اند.

گروه موسوم به "دوستان سوریه" که متشکل از یازده کشور است تصمیم می گیرد کدام یک از گروه های مسلح مخالف دولت اسد از خارج سلاح دریافت کند. با این حال بسیاری از گروه های فعال در حلب می گویند دیگر موشک ضد تانک تاو دریافت نکرده اند.

XS
SM
MD
LG