لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۰

تأثیر جنگ داخلی سوریه بر نفت عراق


مقامات عراق می گویند گسترش دامنه جنگ داخلی سوریه به مرزهای کشورشان جلوی بهره برداری از منابع نفت و گاز را گرفته، و یک خط لوله عمده نفتی در مسیر دریای مدیترانه تا کنون دهها بار منفجر شده است.

خشونت ها در عراق در سال ۲۰۱۳بار دیگر به اوج خود در پنج سال گذشته رسید، و به گزارش سازمان ملل متحد نزدیک به ۹،۰۰۰ قربانی گرفت که بیشترشان غیرنظامی بودند.

حسین الشهرستانی، معاون نخست وزیر عراق در امور انرژی می گوید:
«ادامه جنگ در سوریه موجب افزایش شمار تروریست هایی شده است که مناطق وسیع بیابانی بین سوریه و عراق به این کشور آمده اند و پایگاههایی درست کرده اند، از همان پایگاهها به مردم غیرنظامی و هدف های اقتصادی و ساختارهای بنیادی ما حمله می کنند. حمله به بخش انرژی یکی از اولویت های اصلی آنهاست که می خواهند عراق را از منبع اصلی درآمدش محروم کنند.»

وزیر انرژی عراق می گوید هدف عمده تروریست ها خطوط لوله صادرات نفت، تولید برق و خطوط انتقال برق است.

گروه موسوم به امارت اسلامی عراق و شام، وابسته به القاعده که در سوریه می جنگد، شهر فلوجه در غرب بغداد را با کمک اعضای مسلح طایفه های محلی تحت کنترل درآورده است.

ناآرامی ها از مناطق مرکزی و حومه بغداد به مناطق شمالی و کردنشین عراق هم سرایت کرده است. صدها هزار اقلیت کرد سوریه از کشور جنگزده شان به منطقه نیمه خودمختار کردستان عراق و ترکیه گریخته اند. به گفته آقای شهرستانی «خط لوله نفتی ترکیه به عراق در سال ۲۰۱۳، ۵۴ بار منفجر شده، یعنی به طور متوسط بیشتر از هفته ای یکبار. با این حال ما هربار آن را تعمیر کرده ایم و روزی ۲۵۰ هزار بشکه از طریق آن صادر کرده ایم.»

وی گفت در عملیات نفتی در جنوب عراق و در منطقه خلیج فارس اخلالی پیش نیامده است.

معاون انرژی نخست وزیر عراق اشاره کرد که بهره برداری از منابع نفتی غرب کشور به دلایل امنیتی متوقف شده، از جمله در میدان های نفتی نجمه و قیاره در استان نینوا – در قلب منطقه نفوذ القاعده – که شرکت نفت دولتی آنگولا آن را اداره می کند.

به رغم خشونت ها، عراق آماده می شود تا با تکمیل پروژه های عمده شرکت های بین المللی در مناطقی که پای القاعده به آن نرسیده، بیشترین تولید نفت خود را در تاریخ رقم بزند.

تولید نفت عراق با افزایش ۵۰ درصدی در سال ۲۰۱۵، به ۴،۷ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

آقای شهرستانی برنامه عراق در درازمدت این است که تولید نفت روزانه را به ۹ میلون بشکه در سال ۲۰۲۰ برساند و پس از آن به مدت ۲۰ سال میزان تولید را در همان سطح نگه دارد.
منطقه نیمه خودمختار کردستان عراق هم قراردادهایی با شرکت های بزرگ و متوسط انرژی منعقد کرده و امیدوار است تا یک میلیون بشکه در روز نفت تولید کند.

هم اکنون یک خط لوله برای انتقال نقت از کردستان عراق به ترکیه ساخته شده، ولی بغداد مصرانه می گوید تنها دولت مرکزی حق دارد نفت را از همه جای عراق به خارج صادر کند. به گفته آقای شهرستانی «خروج نفت از عراق بدون اجازه شرکت نفت دولتی غیرقانونی است و دولت برای حفاظت از ثروت نفتی اش اقدام می کند.»
XS
SM
MD
LG