لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۶

آمریکا و سه قدرت‌ اروپا در سیزدهمین سالگرد «قیام سوریه»: به فشار برای پاسخگو کردن اسد ادامه می‌دهیم


پیامد حمله جنگنده‌های روسیه به جسر الشغور، سوریه. چهارم تیر.
پیامد حمله جنگنده‌های روسیه به جسر الشغور، سوریه. چهارم تیر.

ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، و آلمان در بیانیه‌ای مشترک که روز جمعه ۲۵ اسفند، منتشر شد می‌گویند مردم سوریه سیزده سال قبل در اسفند ۱۳۸۹، در چنین روزی برای آزادی و احترام به حقوق بشر به خیابان‌ها آمدند. اما، «رژیم اسد با سرکوب بی‌رحمانه به اعتراض‌های مسالمات‌آمیز مردم واکنش نشان داد» و این سرکوب «تا امروز ادامه دارد.»

در این بیانیه مشترک ضمن اشاره به جان باختن بیش از پانصد هزار نفر و آوارگی بیش از نیمی از جمعیت سوریه آمده است: «تلاش‌های هماهنگ بریتانیا، ایالات متحده آمریکا، فرانسه، و آلمان بر پایان دادن به رنج مردم سوریه متمرکز است. ما همچنین به فشار برای پاسخگو کردن رژیم اسد و اجرای عدالت ادامه می‌دهیم و خواهان آزادی غیرنظامیانی هستیم که خودسرانه بازداشت شده اند.»

آمریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا در این بیانیه حمایت خود را از فعالیت‌های سازمان‌هایی مانند «کمیسیون تحقیق و سازوکار مستقل و بی‌طرف بین‌المللی» که جنایات رژیم اسد در سوریه را مستند می‌کنند و مؤسسه مستقل تازه تأسیس سازمان ملل برای افراد مفقود شده در سوریه اعلام کرده است.

بیانیه مشترک تاکید می‌کند که جنگ در سوریه تمام نشده و رنج مردم عادی سوریه، چه به دست رژیم اسد، چه به دست متحدانش، و چه تروریست‌های داعش ادامه داشته است.

لیندا توماس گرین‌فیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، در هفدهم آذر در گزارشی به این نهاد بین‌المللی گفت: «ما از حملات متعدد اخیر رژیم سوریه و نیروهای روسیه در شمال سوریه نگرانیم. این حملات منجر به کشته شدن شمار بسیاری از غیرنظامیان، آواره شدن بیش از ۱۲۰ هزار نفر و تخریب زیرساخت های حیاتی شد.»

سفیر آمریکا در سازمان ملل همچنین گفت: «ما حملات گروه‌های شبه نظامی وابسته به ایران به پرسنل و تأسیسات آمریکایی در عراق و سوریه را محکوم می‌کنیم. ماموریت این نیروهای آمریکایی همچنان رهبری تلاش بین المللی برای شکست داعش است.»

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، و آلمان در این بیانیه مشترک نگرانی فزاینده خود را از قاچاق مواد مخدر در منطقه ابراز کرده‌اند و می‌گویند: «رژیم اسد، با حمایت گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران و سایر بازیگران، با قاچاق ماده مخدر کاپتاگون سودهای کلانی برای تأمین مالی سرکوب مردم سوریه کسب می‌کند و مقابله با آن نیازمند هماهنگی جهانی است.»

چهار کشور امضاکننده این بیانیه ضمن تاکید بر تعهد خود به پایان دادن به نقض حقوق بشر در سوریه به تظاهرات مسالمت آمیز در سویدا در جنوب غربی سوریه اشاره می‌کند و می‌گویند این تظاهرات «نشان می‌دهد که مطالبات مردم سوریه برای صلح، آزادی و عزت که ۱۳سال پیش جرقه اعتراض‌ها را زد، هنوز پابرجاست.»

این بیانیه در پایان می‌گوید: «از دیدگاه کشورهای ما هیچ امکانی برای عادی‌سازی روابط با رژیم اسد، تامین بودجه بازسازی، و لغو تحریم‌ها وجود ندارد، مگر آن که شاهد پیشرفتی واقعی، معنادار و پایدار به سوی راه حل سیاسی بحران در سوریه باشیم.»

کشورهای امضاء کننده این بیانیه تنها راه حل و فصل بحران در سوریه را رعایت قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل می‌دانند. این قطعنامه که در ۲۷ آذر ۱۳۹۴ تصویب شد به عنوان نقشه‌راه پایان بحران سوریه شناخته است که بر برقراری آتش‌بس و تشکیل دولت ملی فراگیر و غیرفرقه‌ای و برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه تاکید گذاشته است.

XS
SM
MD
LG